16/8/2022

Βρόμικο παρασκήνιο στο σκάνδαλο Novartis!

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Η πράξη αρχειοθέτησης για Γεωργιάδη αποκάλυψε ότι το 2016 οι πρώτες καταγγελίες για «δώρα» προς γιατρούς και πανεπιστημιακούς έγιναν από δημοσιογράφους που αργότερα χαρακτήρισαν την υπόθεση σκευωρία!

H πράξη αρχειοθέτησης της πιθανής εμπλοκής του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη στο σκάνδαλο Novartis, αυτή που στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας βρέθηκε σε διάφορες εκδοχές γραμματοσειράς, υπογραφών του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Καψιμάλη και σύνταξης, περιέχει και μία άλλη μεγάλη αποκάλυψη: το στήσιμο του φανταστικού σεναρίου της σκευωρίας από δημοσιογράφους, ώστε να συγκαλυφθούν τα οικονομικά εγκλήματα που συντελέστηκαν στην πλάτη του ελληνικού λαού, προκειμένου να θησαυρίσει μία φαρμακευτική εταιρία.

Από τη
Μαρία Παναγιώτου

Συγκεκριμένα, στην πράξη αρχειοθέτησης αναφέρεται πως τα πρώτα δημοσιεύματα σε σχέση με το σκάνδαλο Novartis είδαν το φως της δημοσιότητας τον Δεκέμβριο του 2016, αλλά όχι από τους δημοσιογράφους που σήμερα κατηγορούνται ότι δήθεν έστησαν κάποιου είδους πλεκτάνη για να ενοχοποιηθούν πολιτικά πρόσωπα. Αντίθετα τα πρώτα δημοσιεύματα έγιναν από τον ιδιοκτήτη του σάιτ ifimerida Χρήστο Ράπτη αλλά και τον δημοσιογράφο Πέτρο Κουσουλό. Οι δυο τους, μάλιστα, κλήθηκαν να καταθέσουν στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, τον Ιανουάριο του 2017, όταν, δηλαδή, ακόμη επικεφαλής στη συγκεκριμένη εισαγγελία ήταν η Ελένη Ράικου.

Η κατάθεση Ράπτη

«Ο δημοσιογράφος Χρήστος Ράπτης κατά την από 11/1/2017 κατάθεσή του ενώπιον της επίκουρης εισαγγελέα Διαφθοράς ανέφερε ότι γνωρίζει πως τα δύο στελέχη (σ.σ.: της Novartis) αφού απολύθηκαν απευθύνθηκαν σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο της Αμερικής, που ειδικεύεται σχετικά με θέματα ανταγωνισμού, και το Φθινόπωρο του 2016 υπέβαλαν μήνυση. Κατέθεσε ότι γνωρίζει τα στοιχεία της ταυτότητάς τους, αλλά δεν τα θυμόταν για να τα αναφέρει» εμπεριέχεται χαρακτηριστικά στην πράξη αρχειοθέτησης.

…και Κουσουλού

Ενώ παρακάτω περιλαμβάνεται η περιγραφή της ακόμη πιο ενδιαφέρουσας κατάθεσης του Πέτρου Κουσουλού, που πραγματοποιήθηκε στις 17/1/2017, κατά τη διάρκεια της οποίας ο δημοσιογράφος ανέφερε πως οι πληροφορίες που παρείχε στις Αρχές προέρχονταν, μάλιστα, από προσωπική του έρευνα. Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος κατέθεσε πως «στην υπόθεση ενδέχεται να εμπλέκονται και πανεπιστημιακοί γιατροί αλλά και καθηγητές της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, οι οποίοι, ουσιαστικά, είχαν μετατραπεί σε πειθήνια όργανα της εταιρίας στον τομέα του. Κατέθεσε, επίσης, ότι η Novartis χρηματοδοτούσε εταιρίες που διοργάνωναν ιατρικά συνέδρια με σκοπό εκεί να παρουσιάζονται μελέτες προς όφελος της εταιρίας. Με τον ίδιο τρόπο η εταιρία κατόρθωσε να επιβάλει την πολιτική της και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης Υγείας, καθηγητές της οποίας υπήρξαν σύμβουλοι στο υπουργείο Υγείας».

Δημοφιλείς ειδήσεις  Ανύπαρκτο το Οικουμενικό Πατριαρχείο για τον συνέταιρο του Ερντογάν, Μπαχτσελί!

Σκιαγραφεί Μανιαδάκη;

Εν ολίγοις, ο Πέτρος Κουσουλός φαίνεται πως σκιαγράφησε τον καθηγητή Νίκο Μανιαδάκη, ο οποίος όχι μόνο υπήρξε σύμβουλος τόσο του βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ Ανδρέα Λοβέρδου όσο και του Αδωνι Γεωργιάδη, όταν οι δύο πολιτικοί ήταν υπουργοί Υγείας, αλλά φέρεται, από διαπιστώσεις εισαγγελέων, ότι ήταν ο άνθρωπος που τους μετέφερε προσταγές και χρήματα από τη Novartis.

Οπως μπορεί με ευκολία να καταλάβει κανείς, τα πρώτα δημοσιεύματα και οι καταγγελίες για την πιθανή εμπλοκή πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο Novartis δεν εκκίνησαν από τους δημοσιογράφους, που κατηγορούνται σήμερα πως έπλεξαν κάποιου είδους σκευωρία. Εκκίνησε από δημοσιογράφους, που καταγγέλλουν σήμερα την ύπαρξη σκευωρίας (!). Υστερα από αυτό τι ακριβώς έχει μείνει για να διαπιστώσει κανείς πως το… κυνήγι μαγισσών που έχει στηθεί αφορά στην εξόντωση συγκεκριμένων δημοσιογράφων που απλά συνέχισαν να αποκαλύπτουν την αλήθεια για τα σκάνδαλα, σε πείσμα όσων πίστευαν πως μπορούν να τα κουκουλώσουν, για να κουκουλωθεί και η δική τους συμμετοχή. Το υπόλοιπο δικό σας…

Παρωδία… με συμμετοχή εισαγγελέων και «αδιευκρίνιστες καταθέσεις»

Η υπόθεση της αρχειοθέτησης της υπόθεσης του Αδωνι Γεωργιάδη ξεδιπλώθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν η «δημοκρατία» αποκάλυψε πως το σκεπτικό βασίστηκε σε σκανδαλωδώς αναληθές και κατασκευασμένο στοιχείο, αφού, μεταξύ πολλών άλλων, ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Καψιμάλης εστίασε στο γεγονός πως ο Αδωνις Γεωργιάδης κατέθεσε τροπολογία τον Φεβρουάριου του 2014, η οποία επέφερε πλήγμα στις φαρμακευτικές εταιρίες μεταξύ των οποίων και στη Novartis. Αγνόησε, όμως, πως λίγους μήνες νωρίτερα, δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2013, είχε εφαρμοστεί υπουργική απόφαση επί υπουργίας του Αδωνη Γεωργιάδη (!), που ευνοούσε κατάφωρα τις φαρμακευτικές, μεταξύ των οποίων, φυσικά, και η Novartis.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Ο Μηταράκης παραδέχτηκε ότι πέθανε η 5χρονη στον Έβρο - Έκθετη η κυβέρνηση

Ακολούθησε η κατάθεση της πράξης αρχειοθέτησης από τον ίδιο τον Αδωνι Γεωργιάδη, στα πρακτικά της Βουλής μετά τον σάλο που προκλήθηκε, από την οποία απουσίαζε τμήμα. Και η παρωδία συνεχίστηκε με την επαναδημοσιοποίηση της τελευταίας σελίδας, από την οποία, αρχικώς, απουσίαζε κείμενο, όπου όλα ήταν διαφορετικά, ακόμη και η υπογραφή του εισαγγελέα. Συνοπτικά, από την πράξη αρχειοθέτησης εισήχθη στον δημόσιο διάλογο η, άγνωστη μέχρι χθες, φράση «αδιευκρίνιστες καταθέσεις», καθώς, σύμφωνα με το εισαγγελικό κείμενο, ο υπουργός έχει αρκετές από δαύτες.

Και καθώς ο ελληνικός λαός δεν γνωρίζει καν τι είναι οι κανονικές καταθέσεις, οφείλουμε να του διευκρινίσουμε πως «αδιευκρίνιστες» καταθέσεις είναι αυτές που προσέχονται από άγνωστες πηγές αλλά οι εισαγγελείς μπορεί να θεωρήσουν ότι δεν είναι ύποπτες και ότι
αποκλείεται να προέρχονται από δραστηριότητες όπως το ξέπλυμα παρανόμως αποκληθέντος χρήματος. Επίσης μπορεί να υποθέσουν πως αποτυπώνουν ενδείξεις φοροδιαφυγής του υπουργού, αλλά να μην ασχοληθούν με αυτό το θέμα.

Σε ό,τι αφορά, δε, την παρωδία των δύο διαφορετικών υπογραφών, την περασμένη Παρασκευή πηγές της οικονομικής εισαγγελίας που μίλησαν στην εφημερίδα «Documento» τις απέδωσαν όχι σε παρανομία, αλλά σε αβλεψία. Συγκεκριμένα υποστήριξαν πως στις 24/1/2022 παρείχαν στον Αδωνι Γεωργιάδη ένα αντίγραφο από το οποίο απουσίαζε μία γραμμή. Έτσι, στη συνέχεια ο υπουργός ζήτησε ένα δεύτερο αντίγραφο στις 2/2/2022, γι’ αυτό κι εκδόθηκε μία «ορθή επανάληψη» στην οποία ο κ. Καψιμάλης έβαλε εκ νέου υπογραφή. Το σενάριο αυτό, περί «ορθής επανάληψης», υποστήριξε την Παρασκευή το βράδυ με ανακοίνωση της και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, κρίνοντας το εντός τυπικού πλαισίου, χωρίς ωστόσο να εξηγεί πως γνωρίζει ότι η συγκεκριμένη περίπτωση, εντάσσεται στο σύνηθες και τυπικό πλαίσιο.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Ανικανότητα! Ο Μηταράκης ενημερώθηκε από... δημοσιογράφους ότι οι μετανάστες βρίσκονταν σε ελληνικό έδαφος

Φυσικά, στην ανακοίνωση της, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, επιχειρεί να αποκαταστήσει την εικόνα της Δικαιοσύνης, μόνο ως προς το τεχνικό κομμάτι του εγγράφου, χωρίς να υπεισέρχεται στον πυρήνα της υπόθεσης… όπου κείτονται «αδιευκρίνιστες» καταθέσεις. Και μέσα σε όλο αυτό κλιμάκιο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε την Παρασκευή το πρωί τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα για να του μεταφέρει απλά την ανησυχία του για τα όσα συμβαίνουν στον χώρο της Δικαιοσύνης. Μία απλή και μόνη ανησυχία…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εσωκομματική σύρραξη στο ΠΑΣΟΚ για τις υποκλοπές

Μπορεί ο Νίκος Ανδρουλάκης να χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως ηθικό αυτουργό της παρακολούθησης...

Ο Μηταράκης παραδέχτηκε ότι πέθανε η 5χρονη στον Έβρο – Έκθετη η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση άφηνε διαρροές ότι πρόκειται για fake news - Δεν έχουν ιδέα τι γίνεται στα σύνορα της χώρας!

Αντώναρος: «Ο Μητσοτάκης μετράει μέρες»

«Πυροβολεί» τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Αντώναρος.Σε ανάρτησή...

«Καταπέλτης» ο Προκόπης Παυλόπουλος για τις ευθύνες του Μητσοτάκη στις υποκλοπές

Παρέμβαση-«φωτιά» του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας

Ανικανότητα! Ο Μηταράκης ενημερώθηκε από… δημοσιογράφους ότι οι μετανάστες βρίσκονταν σε ελληνικό έδαφος

Έθεσε ερωτήματα για τα οποία ο ίδιος έπρεπε να γνώριζε τις απαντήσεις!

Πολίτες κορόιδευαν τον Μητσοτάκη στην Παναγία της Τήνου

Στην Παναγία της Τήνου βρέθηκε χθες ο πρωθυπουργός, προκειμένου να τιμήσει την ιερή μέρα...

Σε νόμιμη επισύνδεση άλλοι οκτώ πολιτικοί;

Νέα διάσταση στο σκάνδαλο των υποκλοπών δίνουν πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας...

Έκαναν «ταξί» έξι ελικόπτερα του στρατού!

Δεν είναι και λίγες οι φορές που οι εκπρόσωποι της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας...

Καρφιά ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση: Μέχρι χθες «ανύπαρκτοι» οι πρόσφυγες στον Έβρο, αλλά σήμερα βρέθηκαν

Για «αιφνίδια» ανακάλυψη των «ανύπαρκτων» -σύμφωνα με την κυβέρνηση- Σύρων προσφύγων στον Έβρο κάνει...

Άφησε τα πέτρινα βατράχια και έπιασε τις εικόνες…

Όσοι κατηγορούσαν τον πρωθυπουργό για έλλειψη ενσυναίσθησης, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτούν. Φαίνεται...

Παντελώς ανεξέλεγκτη (διαχρονικά) η ΕΥΠ!

Στάχτη στα μάτια η υπογραφή από δύο εισαγγελείς για άρση απορρήτου, καθώς το αίτημα δεν αναφέρει ονόματα «υπόπτων»

Ανύπαρκτο το Οικουμενικό Πατριαρχείο για τον συνέταιρο του Ερντογάν, Μπαχτσελί!

Ούτε τις μεγάλες γιορτές της Ορθοδοξίας σέβονται οι γείτονες και αντιδρούν όπως ο διάολος...

Προκαλεί το τουρκικό υπουργείο Άμυνας για τον «Αττίλα 2»

«Πανηγυρισμοί» από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας για την δεύτερη φάση της εισβολής στην Κύπρο...

Και ο μήνας έχει εννιά: Για φρέσκα θαλασσινά ο Σαμαράς στην Κεφαλονιά

Το ελληνικό καλοκαίρι απολαμβάνει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που δεν φαίνεται να σεκλετίζεται...

Αγωνία στο Μαξίμου για την επανεμφάνιση Καραμανλή

Mε μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η νέα επανεμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο οποίος...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέθανε η 23χρονη Ελένη Σταθώρη – Θλίψη και αναπάντητα «γιατί»

«Έσβησε» τελικά η 23χρονη Καβαλιώτισσα Ελένη Σταθώρη, η οποία...

Με τον… Βούδα ευχήθηκε για τον Δεκαπενταύγουστο ο αμπελοφιλόσοφος Μαγιορκίνης!

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του...

Αλβανία: Συνέλαβαν 48χρονο επειδή κατέβασε την τουρκική σημαία και την πέταξε στη θάλασσα

Με χειροπέδες κατέληξε ένας 48χρονος Αλβανός, ο οποίος ανέβηκε...

Πολίτες κορόιδευαν τον Μητσοτάκη στην Παναγία της Τήνου

Στην Παναγία της Τήνου βρέθηκε χθες ο πρωθυπουργός, προκειμένου...

Αφγανός έγινε ο φόβος και ο τρόμος 29χρονης μέσα σε λεωφορείο

Τον απόλυτο τρόμο βίωσε μια 29χρονη κοπέλα μέσα σε...

Μαύρος Δεκαπενταύγουστος για τον Κυριάκο

Οι εξελίξεις κατέστησαν σαφές στο εσωτερικό της Ν.Δ. ότι...

Newsweek: Άρθρο – κόλαφος κατά του Ζελένσκι

Οι προθέσεις αλλά και η προσωπικότητα του Ουκρανού προέδρου...

Υποκλοπές: Τίτλοι τέλους στο κρυφτούλι ευθυνών του Μητσοτάκη

Με την ΕΥΠ «δική του» έπεσε ο ίδιος στο λάκκο που έσκαψε στο Μαξίμου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ