Παραιτήθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός

Είχε την ευθιξία να παραιτηθεί επειδή δεν αντέδρασε με πιο σκληρό τρόπο στο σχόλιο του Δημάρχου Σπάρτης, την ώρα που πολιτικά πρόσωπα παραμένουν στις θέσεις τους παρά τις καταστροφικές επιλογές και δράσεις τους

Must Read

Την παραίτησή του υπέβαλε το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης του τηλεφώνησε και του ζήτησε εξηγήσεις για την αντίδρασή του στην απαράδεκτη αναφορά του Δημάρχου Σπάρτης κ. Δούκα αναφορικά με τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007.

Από πλευράς του ο υπουργός παραδέχτηκε ότι έπρεπε να είχε αντιδράσει με διαφορετικό τρόπο και τελικά υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία έγινε δεκτή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τις επόμενες ώρες θα ανακοινωθεί ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η αφορμή της αποπομπής

Στο βίντεο που έγινε αφορμή για την παραίτησή του, ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας απευθυνόμενος στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό, καυχιέται για τα κατορθώματά του στις αποζημιώσεις μετά τις πυρκαγιές. 

«Όταν σου πει για τα θέματα αποζημιώσεων για τον παγετό, όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε όλους αυτούς που είχανε…Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι, εκεί που πέφταμε με 15% θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι» ακούγεται να λέει ο Πέτρος Δούκας.

Ένα στέλεχος παρενέβη προκειμένου να επισπεύσει ο δήμαρχος την κουβέντα για το θέμα των αποζημιώσεων από τον παγετό και τότε ακούγεται να αναφέρει ο Σπήλιος Λιβανό «Αυτό πρέπει να το απαντήσουμε, από τότε έχετε μείνει στην ιστορία με αυτά τα οποία κάνατε εκεί …και υπολειπόμεθα ότι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιία».

Για το γεγονός ότι δεν αντέδρασε με πιο αυστηρό ύφος στα σχόλια του δημάρχου, ο κ. Λιβανός είχε την ευθιξία να παραιτηθεί, σε αντίθεση με άλλα πολιτικά πρόσωπα τα οποία παρά το γεγονός ότι έχουν εμπλακεί σε τιτάνια σκάνδαλα, τα οποία έχουν προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στην πολιτεία, παραμένουν στις θέσεις τους με προκλητικό τρόπο.

https://www.youtube.com/watch?v=yagM_m1NYS8

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This