Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021

Αλλάζει… παρέες και στέκι στον «πρωινό καφέ» ο Τσίπρας.

Μετά το σοκ από τη βαριά ήττα τόσο στις ευρωεκλογές, όσο και στις αυτoδιοικητικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να βρουν τρόπο αντίδρασης ενόψει της επόμενης μέρας. Η γκρίνια και η κατήφεια είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο στα στελέχη του Κυβερνώντος κόμματος, στο οποίο πρόκειται να αλλάξουν πολλά σε αυτές τις 37 μέρες που μένουν μέχρι τις κρίσιμες εκλογές της 10ης Ιουνίου.

Ένα από αυτά είναι το κέντρο λήψης αποφάσεων, ο «πρωινός καφές» -όπως λέγεται- που πίνει καθημερινά ο Αλέξης Τσίπρας με τους συνεργάτες του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός σκέφτεται σοβαρά να αλλάξει και στέκι και παρέες. Καταρχήν από το Μαξίμου πρόκειται να μετακομίσει στην Κουμουνδούρου, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος. Αλλά το πλέον σημαντικό είναι ότι πολλοί από τους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, που καθημερινά έπιναν τον καφέ τους μαζί του και συζητούσαν τις στρατηγικές κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα τον ακολουθήσουν.

Πολλά στελέχη… ψιθυρίζουν δεξιά και αριστερά πως η «προεδρική αυλή» έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης στην ήττα -καθώς υποτίμησε τη Νέα Δημοκρατία- αλλά οι κατηγορίες δεν είναι δημόσιες, επειδή υπάρχουν μπροστά οι Εθνικές Εκλογές και δεν θέλουν να βαρύνουν το κλίμα και να ξεκινήσουν κύκλο εσωστρέφειας. Ο στόχος στις κάλπες, πλέον, δεν είναι η νίκη, αλλά η μείωση της ψαλίδας από τη ΝΔ.

Έτσι, σε μια απέλπιδα προσπάθεια ο πρωθυπουργός θα «κόψει» κάποιους από τους παλιούς του συνομιλητές και θα ανανεώσει την… παρέα του.

Ονόματα σύντομα…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ