Στη δημοσιότητα με δικαστική απόφαση τα έγγραφα της «αμαρτωλής» καμπάνιας

Υποχρεωμένες από το νόμο να απαντήσουν αιτιολογημένα η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Must Read

Παρανόμως, σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, έδρασαν η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, όταν απέρριπταν σιωπηρά τα αιτήματα και τις προσφυγές της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Vouliwatch, η οποία ζητούσε εδώ και περίπου δύο χρόνια τα έγγραφα που αφορούσαν την αμαρτωλή λίστα Πέτσα.

  • Από την Εμμανουέλα Τσουδερού

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έκρινε πως η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας ήταν υποχρεωμένες εκ του νόμου να απαντήσουν αιτιολογημένα στα αιτήματα της οργάνωσης. Ετσι, υποχρεούνται, πλέον, να παραδώσουν τα έγγραφα που περιλαμβάνουν τα κριτήρια, σύμφωνα με τα οποία διαμοιράστηκαν τα 20.000.000 ευρώ ακόμα και σε ανύπαρκτα μέσα για την καμπάνια για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού «Μένουμε Σπίτι».

Χρειάστηκαν, ωστόσο, σχεδόν δύο χρόνια, αλλά και κάμποσα αιτήματα και προσφυγές προκειμένου να δικαιωθεί η μη κερδοσκοπική οργάνωση. Συγκεκριμένα χρειάστηκαν δύο αιτήματα κατάθεσης εγγράφων στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, τα οποία και αγνοήθηκαν από τον τότε υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Στέλιο Πέτσα, αλλά και δυο προσφυγές στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας και τον διοικητή της Αγγελο Μπίνη, ο οποίος ως terminator κατά της διαφθοράς δήλωσε αναρμόδιος (!).

Άγνωστο εάν θα συμμορφωθούν

Αν και δυστυχώς, η απόφαση έχει αργήσει αδικαιολόγητα να καθαρογραφεί μέχρι σήμερα, αναμένεται, πάντως, να δοθεί στη δημοσιότητα το επόμενο διάστημα, μόλις, δηλαδή, η μη κερδοσκοπική οργάνωση τη λάβει στα χέρια της. Παραμένει, προφανώς, άγνωστο εάν η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας θα συμμορφωθούν με την απόφαση του δικαστηρίου.

Μιλάμε, φυσικά, για την ίδια υπόθεση που εξετάστηκε από τη Βουλή, αλλά η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας έκρινε στο πόρισμά της πως όλα έγιναν με… διαφανείς μεθόδους. Και μιλάμε για την ίδια εξεταστική επιτροπή της Βουλής στην οποία κανείς δεν σκέφτηκε να καλέσει τον Στέλιο Πέτσα ή την μη κερδοσκοπική οργάνωση, που εν τω μεταξύ δικαιωνόταν στο Διοικητικό Δικαστήριο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This