Κατά της μετατροπής του 26ου Γυμνασίου Αθηνών σε Πειραματικό ο Νικήτας Κακλαμάνης

Δεν υπάρχει άλλο δημόσιο σχολείο στη περιοχή και αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά της περιοχής θα πρέπει να απομακρυνθούν!

Must Read

Ανάστατοι γονείς, μαθητές και εκπαιδευτική από την πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να μετατρέψει το 26ο Γυμνάσιο Αθηνών σε Πειραματικό.

Διαβάστε ακόμη: Στο στόχαστρο του Κακλαμάνη η Κεραμέως

Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει άλλο δημόσιο σχολείο στη περιοχή και αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά της περιοχής θα πρέπει να απομακρυνθούν! Μιλάμε για το στοιχειώδες δικαίωμα φοίτησης υποχρεωτικής εκπαίδευσης στο δημόσιο σχολείο, για όλα τα παιδιά. Από τη στιγμή που ο κανονισμός των πειραματικών ορίζει ότι σε αυτά φοιτούν μόνο όσοι πετύχουν θέση με κλήρωση από όλη την Αττική. Οι μαθητές που φοιτούν στο 26ο γυμνάσιο, καθώς και τα παιδιά των δημοτικών σχολείων 14ο, 15ο, 16ο, 74ο δεν θα έχουν θέση στο Πειραματικό, και θα πρέπει να βρουν θέσεις σε σχολεία άλλων περιοχών.

Ενώ στην περιοχή λειτουργούν ήδη τα εξής πειραματικά και πρότυπα σχολεία: Πειραματικό δημοτικό, γυμνάσιο λύκειο στη Σκουφά. Το Πρότυπο γυμνάσιο λύκειο στη Πλάκα, το 2ο Πρότυπο γυμνάσιο λύκειο πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Με πολύ απλά λόγια, δεν υπάρχουν απλά δημόσια σχολεία που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τους εκατοντάδες μαθητές της περιοχής.

Με την πρόθεση αυτή διαφωνεί και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά και τα θέματα της Αθήνας ως πρώην δήμαρχος Αθηναίων.

Έτσι λοιπόν βρέθηκε στο πλευρό μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών της Μαρασλείου, κατά της μετατροπής του 26ου Γυμνασίου Αθηνών σε Πειραματικό. Τους μετέφερε μάλιστα την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων κατά της μετατροπής του σχολείου.

Δε για το συγκεκριμένο ζήτημα κατέθεσε από τις 7 Φεβρουαρίου, ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, με την οποία τις ζητάει να ενημερωθεί για τις προθέσεις του υπουργείου.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This