Φρούδες υποσχέσεις στους ήρωες του ΕΚΑΒ!

Αέρα κοπανιστό εξήγγειλε ο Μητσοτάκης για τη στήριξη του κέντρου άμεσης βοήθειας, στην τιμητική εκδήλωση που έγινε στην Ελευσίνα

Must Read

Παρακάμπτοντας τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στο ΕΚΑΒ και οι οποίες δεν καλύφθηκαν ούτε στα δύο χρόνια που διαρκεί η πανδημία, ο πρωθυπουργός χθες, στο πλαίσιο τιμητικής εκδήλωσης για τους διασώστες, τους νοσηλευτές και τους γιατρούς του ΕΚΑΒ, που πραγματοποιήθηκε στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας, μίλησε γενικά και αόριστα για την οικοδόμηση ενός νέου κέντρου άμεσης βοήθειας, χωρίς να αναφερθεί στην κάλυψη των αναγκών του σήμερα.

Αρκέστηκε μόνο να πει, χωρίς να γίνει συγκεκριμένος, ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέες απαραίτητες προσλήψεις (σ.σ.: πόσες και πότε δεν είπε), άλλα θα δρομολογήσει και τις διαδικασίες ώστε το προσωπικό του ΕΚΑΒ να έχει διαρκή εκπαίδευση. Στη συνέχεια επιχείρησε να ρίξει τον πήχη των προσδοκιών στους ανθρώπους του ΕΚΑΒ, λέγοντας ότι «θέλω να είμαι διπλά ειλικρινής, η Πολιτεία θα είναι δίπλα σας -όπως το έκανε καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας-, αλλά πάντοτε με βάση τις δυνατότητες της χώρας και της εθνικής οικονομίας, γιατί -πρώτα από όλα- εσείς καταλαβαίνετε πόσο εύκολα μία επιπόλαια, μία λάθος απόφαση μπορεί να καταστρέψει έναν υγιή οργανισμό και το μέλλον του».

Ο πρωθυπουργός, μη έχοντας τι να εξαγγείλει, δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι «η στιγμή δεν προσφέρεται για μεγαλόστομες εξαγγελίες, τις οποίες άλλωστε αποφεύγω» και τόνισε ότι οι «οι υγειονομικοί ενισχύθηκαν δύο φορές με ειδικό κονδύλι κατά τη διάρκεια του Covid-19 και η απαλλαγή φόρου στα πτητικά επιδόματα θα ισχύει και για τους διασώστες των αεροσκαφών του ΕΚΑΒ».

Μίλησε επίσης και για την οικοδόμηση ενός νέου ΕΚΑΒ, που θα διασυνδεθεί με τα τμήματα επειγόντων των νοσοκομείων. «Είναι μία μεταρρύθμιση κρίσιμη για την άμεση αντιμετώπιση τραυματισμών από ατυχήματα, από φυσικές καταστροφές, αλλά και πολύ συχνών περιστατικών όπως οι καρδιακές ανακοπές ή τα εγκεφαλικά» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός, συνεχίζοντας τις συναντήσεις του με ηγέτες των βαλκανικών χωρών, χθες μετέβη στο Βελιγράδι όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Σήμερα θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε. – Αφρικανικής Ενωσης στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This