Ενοχλημένη με τις καθυστερήσεις στην ελληνική δικαιοσύνη η Κάμαλα Χάρις – Ζήτησε τον λόγο από τον Μητσοτάκη

Τον «στρίμωξε» για την υπόθεση δολοφονίας του νεαρού αφροαμερικανού στον Λαγανά το 2017 που ακόμα δεν έχει τελεσιδικήσει

Must Read

Έκθετη για ακόμα μια φορά είναι η χώρα μας, με την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ να ζητάει τον λόγο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις μεγάλες καθυστερήσεις στις δικαστικές υποθέσεις.

Κατά την διάρκεια της συνάντησής τους στο Μόναχο, η Κάμαλα Χάρις ρώτησε τον Έλληνα πρωθυπουργό γιατί έχει καθυστερήσει τόσο πολύ η τελεσίδικη απόφαση για τη δολοφονία του νεαρού Τεξανού Μπακαρί Χέντερσον στη Ζάκυνθο.

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση για τη δολοφονία που έγινε το 2017, έχει δικαστεί σε πρώτο βαθμό, και τώρα εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό, στο Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας. Ωστόσο σήμερα διακόπηκε εκ νέου καθώς ο δικηγόρος των 7 κατηγορουμένων ζήτησε αναβολή, με αποτέλεσμα η δίκη να διακοπεί και να συνεχιστεί όπως ανακοινώθηκε, την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου.

Μπορεί εύλογα κανείς να αναλογιστεί ότι από τη στιγμή που η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έφτασε στο σημείο να απαιτήσει εξηγήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις δυσλειτουργίες της ελληνικής δικαιοσύνης, η εικόνα για την χώρα μας στο εξωτερικό κάθε άλλο παρά θετική είναι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε στην Καμάλα Χάρις ότι παρακολουθήσει την πορεία της δικαστικής υπόθεσης και θα την ενημερώσει.

O άγριος ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου σε μπαρ του Λαγανά

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός αφροαμερικανός ο οποίος έκανε διακοπές το καλοκαίρι του 2018 στον Λαγανά μαζί με έναν φίλο του, βρισκόταν σε ένα μπαρ και διασκέδαζε. Εκεί πρότειναν σε μια Σέρβα να πιούν μαζί ένα ποτό, γεγονός που εξόργισε την παρέα της γυναίκας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ομάδα Σέρβων τους επιτέθηκε και τους ξυλοκόπησε άγρια με αποτέλεσμα ο Μπακαρί Χέντερσον να βρει τραγικό θάνατο. Μάλιστα σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δράστες ενώ τους χτυπούσαν αλύπητα, έκαναν ρατσιστικά σχόλια για τους δύο φίλους.

Πρωτόδικα μόνο ένας από τους κατηγορούμενους καταδικάστηκε και η κατηγορία από ανθρωποκτονία μετατράπηκε τελικά σε θανατηφόρο σωματική βλάβη. Ωστόσο ο εισαγγελέας έκρινε ότι η ποινική αντιμετώπιση της υπόθεσης δεν ήταν ανάλογη της βαρύτητας του εγκλήματος και άσκησε έφεση προκειμένου η υπόθεση να εκδικαστεί εκ νέου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This