Ο Θεοδωρικάκος απαντά στις νέες προκλήσεις Ερντογάν: Ωμή προπαγάνδα το να επαναλαμβάνει συκοφαντικούς ισχυρισμούς

«Μυθεύματα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» η εκπαίδευση τρομοκρατών του PKK στο Λαύριο

Must Read

Για «συκοφαντικό ισχυρισμό» και «ωμή προπαγάνδα» έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κληθείς να σχολιάσει τις νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν κατά της χώρας μας, αναφορικά με υποτιθέμενη εκπαίδευση τρομοκρατών σε… ελληνικό έδαφος!

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου της ΕΡΤ για τους ισχυρισμούς του Τούρκου προέδρου πως στο Λαύριο εκπαιδεύονται τρομοκράτες του PKK, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε: «Είναι λυπηρό που η Τουρκία επαναλαμβάνει τον συκοφαντικό ισχυρισμό, χωρίς να διαθέτει καμία απολύτως απόδειξη, ότι η Ελλάδα εκπαιδεύει σε βάρος της τρομοκράτες. Και δεν διαθέτει καμία απολύτως απόδειξη, γιατί όλα αυτά είναι μυθεύματα που δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Είναι ωμή προπαγάνδα».

  • Δείτε τη σχετική ανάρτηση του υπουργού:

Ο Ερντογάν στην ουσία επανέλαβε τους ισχυρισμούς του Τούρκου ΥΠΕΞ, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος είχε κατηγορήσει την Ελλάδα πως στηρίζει την τρομοκρατία, καθώς  επιτρέπει εκπαίδευση τρομοκρατών στην επικράτειά της και συγκεκριμένα στο Λαύριο.

«Κοινοποιήσαμε αυτά τα ονόματα στην Ελλάδα»

«Επί 7-8 μήνες υπάρχει μια υποδομή μεταφοράς προσωπικού στον καταυλισμό του Λαυρίου, εκπαίδευσής του εκεί και, εν συνεχεία, μεταφοράς του πίσω στο ΡΚΚ και σε άλλες οργανώσεις μέσω του Ιράκ. Αυτό δεν συνέβαινε πριν από 7-8 μήνες. Έχουμε τα ονόματα. Μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών, κοινοποιήσαμε αυτά τα ονόματα στην Ελλάδα. Είπαμε “Αυτά τα ονόματα έχουν περάσει στη δική σας πλευρά και εδώ εκπαιδεύονται για το ΡΚΚ, τα ονόματα είναι τα εξής”. Υπάρχει κινητικότητα επί αυτού», τόνισε νωρίτερα σήμερα ο Ερντογάν.

«Προσπάθησαν να το κάνουν ορισμένες φορές, στέλνοντας τους από τη Συρία μέσω της γραμμής Nusaybin, μέσω της γραμμής Kızıltepe. Αυτές οι γραμμές έχουν μπλοκαριστεί. Όταν μπλοκαρίστηκαν, άρχισαν να δίνουν εντολές από την Ελλάδα. Έχει δύο σκέλη. Κάνουν δύο κινήσεις: εκπαίδευση και μεταφορά ανδρών και διασφάλιση της κινητικότητας της τρομοκρατικής οργάνωσης εντός της πόλης, μέσω του καταυλισμού του Λαυρίου», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This