Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να απαιτήσει κυρώσεις κατά της Τουρκίας στην έκτακτη σύνοδο

Σε συνεργασία με τον Νίκο Αναστασιάδη πρέπει επιτέλους να ορθώσουν ανάστημα

Must Read

Τέρμα τα ψέματα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εδώ και δύο χρόνια παρά τις πρωτοφανείς τουρκικές προκλήσεις που πλέον παραπέμπουν σε νέο Αττίλα, δεν τόλμησε να απαιτήσει κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

Η Τουρκία εισέβαλε σε περιοχή ελληνικής κυριαρχίας με το παράνομο μνημόνιο που υπέγραψε με την Λιβύη. Όμως, δεν της επεβλήθη καμιά κύρωση! Όπως ήταν επόμενο, συνέχισε τις προκλήσεις της, φτάνοντας έως τα χωρικά ύδατα της Κρήτης, διεξάγοντας έρευνες και παρενόχλησης ευρωπαϊκών ερευνητικών που επιχειρούσαν υπό ελληνική διοίκηση, επέκτειναν την κυπριακή κατοχή στα Βαρώσια και τώρα ετοιμάζονται για το μεγαλύτερο χτύπημα. Την προετοιμασία εισβολής σε ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως επέμενε να μην ζητά κυρώσεις για την εγκληματική δράση της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, που είναι μέλη της ΕΕ και μάλιστα του σκληρού πυρήνα αυτής, της ευρωζώνης.

Αντίθετα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εσπευσμένα προαναγγέλει σκληρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, παρά το γεγονός ότι η Ουκρανία δεν είναι μέλος της ΕΕ. Στοχοποιώντας με αυτόν τον τρόπο την Ελλάδα, χωρίς να υπάρχει κανένα όφελος για τη χώρα μας!

Εδώ η φαρσοκωμωδία λαμβάνει τέλος. Ο κίνδυνος για την πατρίδα είναι μεγάλος. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποχρεούται να ζητήσει αντίστοιχες κυρώσεις κατά της Τουρκίας, με άμεση παύση της πώλησης στρατιωτικού υλικού από χώρες της ΕΕ. Την άμεση ακύρωση της παράδοσης των υποβρυχίων από την Γερμανία στην Τουρκία. Την άμεση επιβολή μέτρων οικονομικού χαρακτήρα και περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων. Την ευθεία καταδίκη της Τουρκίας.

Ειδάλλως η Ελλάδα κινδυνεύει να ζήσει ένα νέο 1922, 100 χρόνια μετά την μικρασιατική καταστροφή. Με αποκλειστική ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι ολέθριες οικονομικές συνέπειες για την Ελλάδα

Είναι βέβαιο, και αυτό το έχει αποδείξει το παρελθόν, ότι η Ελλάδα θα πληρώσει βαρύτερο τίμημα από άλλες χώρες της ΕΕ για τις κυρώσεις που αυτή θα επιβάλει στη Ρωσία.

Αυτό αφορά όλη σχεδόν την Ελληνική Οικονομία, από το κόστος της ενέργειας που ήδη νοιώθουμε στο πετσί μας ως τον τουρισμό, τα γεωργικά προϊόντα και τις επενδύσεις γενικότερα. Ιδίως δε επενδύσεις σε ακίνητα όταν όλοι ξέρουμε την σημασία των ακινήτων για την Ελληνική Οικονομία.

Αντίθετα άλλες χώρες της ΕΕ -για μην πούμε όλες οι άλλες- θα έχουν πολύ μικρότερο κόστος, λόγω της δομής της οικονομίας τους και της μικρότερης εξάρτησής τους από την Ρωσία. Πρώτη και καλύτερη που θα πληρώσει μικρότερο τίμημα είναι η Γερμανία, η οποία είχε, έχει και πάντα θα έχει προνομιακές σχέσεις με την Ρωσία σε όλα τα επίπεδα και ιδίως σε ό,τι αφορά την ενέργεια με αιχμή του δόρατος το φυσικό αέριο.

Και ας έρθουμε στο προκείμενο: Θα τολμήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να απαιτήσει από την ΕΕ, κάνοντας χρήση της ρήτρας αλληλεγγύης που υπάρχει σε σωρεία διατάξεων του ευρωπαϊκού δικαίου, το «μοίρασμα» αυτού του τεράστιου κόστους για τον Ελληνικό Λαό;  Δηλαδή θα πει ότι η ΕΕ πρέπει να ενισχύσει την Ελλάδα, εν ονόματι της αλληλεγγύης και της ισότητας, ώστε να μην είναι εκείνη -άρα ο Ελληνικός Λαός- που θα υποστεί το τεράστιο κόστος των κυρώσεων κατά της Ρωσίας;

Το ερώτημα γνωρίζουμε καλά πως είναι ρητορικό. Που να τολμήσει ο Κυριάκος να σηκώσει κεφάλι υπέρ του Ελληνικού Λαού απέναντι στους ισχυρούς της ΕΕ! Και όλα αυτά για να μπορεί να τους εκλιπαρεί να τον στηρίξουν στην εξουσία.

Ας μην αυταπατάται όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τίποτα δεν τον σώζει από την οργή του Ελληνικού Λαού και την επερχόμενη συντριβή. Και τότε η σημερινοί σύμμαχοί του στην ΕΕ θα ψάχνουν για νέους συμμάχους στην Ελλάδα όπως άλλωστε είναι η πάγια συνήθειά τους.  Απλώς τότε ο Κυριάκος θα διερωτάται πώς και γιατί τον «πούλησαν».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This