Θάνος Πλεύρης: Μέχρι τις 15 Μαρτίου όλα τα νοσοκομεία της χώρας θα λειτουργούν όπως πριν από την πανδημία

Πλέον τα εξιτήρια είναι περισσότερα από τις εισαγωγές

Must Read

Mέχρι τις 15 Μαρτίου όλα τα νοσοκομεία θα λειτουργούν όπως και πριν από την κλιμάκωση της πανδημίας, σημείωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, υποστηρίζοντας πως «ήδη αρχίζουμε να περιορίζουμε τα περιστατικά τα οποία στέλναμε στον ιδιωτικό τομέα».

Αναφερόμενος, μάλιστα, ειδικά στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, ο υπουργός Υγείας, σημείωσε σε σημερινή του ανάρτηση πως επανέρχεται σε πλήρη λειτουργία «προς λύπη όσων με fake news δίεδιδαν δήθεν κλείσιμο και υποβάθμιση».

Ειδικότερα, ο κ. Πλεύρης, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM 97.8, επισήμανε πως τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται και στη χώρα μας αποκλιμάκωση σε όλους τους δείκτες της πανδημίας. «Το ΕΣΥ μπορούμε να πούμε, πλέον, ότι δεν πιέζεται, υπό την έννοια ότι, αν και εξακολουθεί να έχει αρκετούς διασωληνωμένους και αρκετές νοσηλείες, τα εξιτήρια είναι περισσότερα από τις εισαγωγές», τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Πλεύρης επισήμανε πως έχει υποχωρήσει πλήρως η παραλλαγή Δέλτα του νέου κορωνοϊού, αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δοθεί λάθος μήνυμα. «Πράγματι έχουμε μία μετάλλαξη η οποία στα χαρακτηριστικά της είναι πιο ήπια από τη Δέλτα, αλλά δεν είναι γρίπη, δεν είναι κρυολόγημα», τόνισε και προσέθεσε: «Η Δέλτα έχει υποχωρήσει πλήρως και αυτό είναι πολύ θετικό, γιατί οι μεγάλοι αριθμοί στους διασωληνωμένους και στους θανάτους το διάστημα Νοεμβρίου-Ιανουαρίου, οφείλονταν στο κύμα της Δέλτα. Ακόμα και σήμερα νοσηλεύονται ασθενείς με Δέλτα. Γι’ αυτό και ο δείκτης των θανάτων, αν και έχει φθίνουσα πορεία, παραμένει υψηλός».

Η Όμικρον επικίνδυνη κυρίως για τους ανεμβολίαστους

«Η Όμικρον, βέβαια, είναι επικίνδυνη για τους ανεμβολίαστους συνανθρώπους μας μεγάλης ηλικίας», είπε χαρακτηριστικά, προβλέποντας πως το καλοκαίρι οι πλήρως εμβολιασμένοι θα είναι πολύ κοντά στην κανονικότητα, «εφόσον συνεχιστεί η πορεία που βλέπουμε στα μαθηματικά μοντέλα, διότι αυτή τη στιγμή έχουμε και σημαντική εμβολιαστική κάλυψη. Έχουμε 84% εμβολιαστική κάλυψη των ενηλίκων και πολύς κόσμος έχει νοσήσει, άρα βλέπουμε μία φθίνουσα πορεία».

Έχει μείνει η μάσκα που είναι ένας ήπιος περιορισμός και ήδη η Επιτροπή το συζητάει να αρθεί στους εξωτερικούς χώρους, όπως είπε και προσέθεσε: «Ωστόσο, ορθώς και κατά τη δική μου εκτίμηση δεν έχει γίνει ακόμα, επειδή έχουμε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις και δεν θέλαμε να δοθεί λάθος μήνυμα». Τέλος είπε πως η πανδημία κάνει κύματα και φαίνεται ότι μπαίνουμε σιγά-σιγά στην ύφεση. «Η ζωή μας θα είναι πολύ κοντά στην κανονικότητα και αυτό είναι σημαντικό και για τον τουρισμό», κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This