Την πλήρη υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία εξέφρασε ο Μητσοτάκης στον Ζελένσκι

Η Αθήνα αποστέλλει ιατροφαρμακευτικό υλικό - Στη Ρουμανία κατευθύνεται η πομπή με προσωπικό της πρεσβείας της Ελλάδας στο Κίεβο

Must Read

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να εκφράσει για μια ακόμη φορά τη στήριξη της Ελλάδας στη χώρα που δοκιμάζεται από την στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας. Της επικοινωνίας των δύο ηγετών, προηγήθηκε συνάντηση του κ.Μητσοτάκη στο Μαξίμου με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός επεσήμανε στον Ζελένσκι ότι η Ελλάδα από την αρχή «τάχθηκε υπέρ των πιο αυστηρών κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας» και δήλωσε έτοιμος να παράσχει βοήθεια προς την Ουκρανία σε τομείς που θα ζητηθεί.

Διαβάστε ακόμα: Η Ελλάδα θα στηρίξει την Ουκρανία με τεχνική και ανθρωπιστική βοήθεια – «Αν χρειαστεί θα πάρουμε και πρόσφυγες»

Τόνισε ακόμα ότι τα Ελληνικά Γενικά Προξενεία στην Οδησσό και τη Μαριούπολη συνεχίζουν να λειτουργούν και να εξυπηρετούν τους ομογενείς και τους Έλληνες πολίτες.

Με τη σειρά του και όπως αναφέρει η κυβερνητική ενημέρωση, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ευχαρίστησε τον κ.Μητσοτάκη «για την καθαρή θέση της Ελλάδας και του ίδιου προσωπικά, από την πρώτη στιγμή, υπέρ της χώρας του» και ζήτησε τη συνέχιση της στήριξης στο πλαίσιο της ΕΕ.

Όπως έγινε γνωστό από την ελληνική Κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας αποστέλλει προς την Ουκρανία ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Στη Ρουμανία πάει η πομπή με προσωπικό της πρεσβείας της Ελλάδας στο Κίεβο

Η πομπή των αυτοκινήτων με προσωπικό της πρεσβείας της Ελλάδας στο Κίεβο, δημοσιογράφους κ.ά., πέρασε με ασφάλεια τα σύνορα της Ουκρανίας και βρίσκεται στη Μολδαβία, με κατεύθυνση για Ρουμανία.

Υπενθυμίζεται πως χθες λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας στο Κίεβο, ο Πρέσβης της Ελλάδας ζήτησε και έλαβε την έγκριση να αποχωρήσει άμεσα από την πόλη. Η αποχώρηση πραγματοποιείται οδικώς.

Τα γενικά προξενεία στη Μαριούπολη και στην Οδησσό παραμένουν εν λειτουργία, όπως ανακοίνωσε και το Μαξίμου και οι ελληνικές προξενικές αρχές στις δύο πόλεις, σε καθημερινή στενή συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, συνεχίζουν να παρέχουν τη συνδρομή τους, στους Έλληνες υπηκόους, τους ομογενείς και τους δημοσιογράφους που βρίσκονται στην περιοχή.

100.000 Ουκρανοί πήγαν στην Πολωνία

Περίπου 100.000 άνθρωποι έχουν διασχίσει τα σύνορα της Πολωνίας από την Ουκρανία, από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την επίθεση την Πέμπτη, μεταξύ αυτών 9.000, που εισήλθαν στη χώρα από σήμερα το πρωί στις 7 τοπική ώρα, δήλωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της Πολωνίας Πάβελ Σεφερνάκερ.

«Από τις 7 το πρωί, η ουκρανική πλευρά έχει κλείσει ένα μέρος των λωρίδων για τα οχήματα και επιτρέπει τη διέλευση πεζών», είπε ο ίδιος σε δημοσιογράφους και πρόσθεσε: «Η ουρά στην ουκρανική πλευρά αναμένεται να μειωθεί».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This