Καταγγελία για τη Μενδώνη: «Παραποίησε επίσημο κείμενο της ΕΕ … Στοχοποιεί για μία ακόμη φορά τον Πολιτισμό»!

Σοβαρή κατηγορία κατά της Υπουργού Πολιτισμού - Η απάντηση της κ.Μενδώνη

Must Read

Η τραγουδίστρια της όπερας στην Εθνική Λυρική Σκηνή Μαργαρίτα Συγγενιώτου προχώρησε σε μια σοβαρή καταγγελία κατά της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, κατηγορώντας την για λογοκρισία και παραποίηση επίσημου εγγράφου, με αφορμή την ουσιαστική απαγόρευση ακόμα και του ρωσικού πολιτισμού στην Ελλάδα (με αποκορύφωμα την ακύρωση της παράστασης του μπαλέτου Μπολσόι, «Η Λίμνη των Κύκνων»).

Σύμφωνα με την κ. Συγγενιώτου «η κ. Μενδώνη παραποίησε επίσημο κείμενο της ΕΕ για να δικαιολογησει την πολιτική της. Και στοχοποιεί για μία ακόμη φορά τον Πολιτισμό. Τόσο απλά».

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της που συνοδεύεται από τρία έγγραφα, την απόφαση της ΕΕ και το δελτίο τύπου του ΥΠΠΟ, η φράση «Στη Διακήρυξή τους οι Υπουργοί Πολιτισμού, Οπτικοακουστικών Μέσων και Μέσων Ενημέρωσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης τόνισαν ότι πρέπει να διακοπούν οι σχέσεις της ΕΕ με πολιτιστικούς οργανισμούς της Ρωσίας, καθώς η τέχνη χρησιμοποιείται ως όργανο προπαγάνδα», δεν υπάρχει πουθενά στο ευρωπαϊκό κείμενο!

Το ευρωπαϊκό κείμενο
Η ελληνική «παρέμβαση»

Η απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού

Το υπουργείο Πολιτισμού έστειλε απάντηση για το θέμα στο avgi.gr, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται «περί λάθους συνεργάτη του γραφείου Τύπου», παραδεχόμενο ουσιαστικά την παραποίηση…

Αναφέρεται ότι από «λάθος συνεργάτη του Γραφείου Τύπου» εστάλη αρχικό draft του κειμένου, στο οποίο αναφέρεται: «Στη Διακήρυξή τους οι Υπουργοί Πολιτισμού, Οπτικοακουστικών Μέσων και Μέσων Ενημέρωσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης τόνισαν ότι πρέπει να διακοπούν οι σχέσεις της ΕΕ με πολιτιστικούς οργανισμούς της Ρωσίας, καθώς η τέχνη χρησιμοποιείται ως όργανο προπαγάνδας. Επίσης, πρέπει να κλείσουν στις ευρωπαϊκές χώρες τα ΜΜΕ, τα οποία ελέγχονται από τη Ρωσία».

Σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού το ορθό είναι: «Στις ομιλίες τους οι Υπουργοί Πολιτισμού, Οπτικοακουστικών Μέσων και Μέσων Ενημέρωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόνισαν ότι πρέπει να διακοπούν οι σχέσεις της ΕΕ με πολιτιστικούς οργανισμούς της Ρωσίας, καθώς η τέχνη χρησιμοποιείται ως όργανο προπαγάνδας. Επίσης, πρέπει να κλείσουν στις ευρωπαϊκές χώρες τα ΜΜΕ, τα οποία ελέγχονται από τη Ρωσία».

Στην απάντηση αναφέρεται ακόμα ότι από το γραφείο Τύπου εστάλη συνημμένο το επίσημο κείμενο της Διακήρυξης, «γεγονός που επιβεβαιώνει ότι δεν επρόκειτο, και ασφαλώς δεν υπήρχε καμία πρόθεση να παραποιηθεί στο δελτίο Τύπου».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This