Οι Τούρκοι παρεμποδίζουν τις έρευνες για αγνοούμενους στην Κύπρο

Εχουν αποκλείσει περιοχή όπου ενδέχεται να υπάρχουν ομαδικοί τάφοι Ελληνοκυπρίων

Must Read

Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι -παρά τις υποχρεώσεις τους και όσα έχουν υπογράψει- εμποδίζουν τη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοούμενων να ψάξει σε σημεία όπου υπάρχουν ενδείξεις για ομαδικούς τάφους Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων.

Συγκεκριμένα, την απαγόρευση πρόσβασής της σε περιοχή στο έδαφος των Κατεχομένων της Κύπρου όπου πιθανολογείται ότι υπάρχει σημείο ταφής καταγγέλλει η Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων, καταδεικνύοντας πρόσφατο περιστατικό στη Λάπηθο. Με υπόμνημά της, δε, προς την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης που συνεδριάζει αυτές τις ημέρες η Λευκωσία σημειώνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΔΕΑ σε στρατιωτικές και μη περιοχές, ζητώντας άμεση και απρόσκοπτη πρόσβαση.

Καταγγέλλεται, μάλιστα, ότι τα προβλήματα πρόσβασης δεν περιορίζονται μόνο στις στρατιωτικές περιοχές. «Πρόσφατα, τον Ιανουάριο του 2022, δεν δόθηκε πρόσβαση και ακόμη δεν δίδεται πρόσβαση σε πιθανό σημείο ταφής στη Λάπηθο», προστίθεται στο υπόμνημα της Λευκωσίας, η οποία λέει πως «δεν υπήρξε καμία απολύτως πρόοδος σε αυτό το θέμα σε ό,τι αφορά τη δημιουργία των μηχανισμών που θα επιτρέπουν απρόσκοπτη πρόσβαση σε μη στρατιωτικές περιοχές», στα Κατεχόμενα.

Καταβολή αποζημιώσεων

Η Λευκωσία ζητάει από την Επιτροπή Υπουργών του ΣτΕ να καλέσει τις τουρκικές Αρχές να καταβάλουν τις αποζημιώσεις που έχει επιδικάσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στις συναφείς υποθέσεις, μαζί με τον τόκο και να υιοθετήσει ενδιάμεσο ψήφισμα για τις αποζημιώσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This