Οι ερασιτεχνισμοί στο Ουκρανικό κοστίζουν

Αλλα... λόγια από το ΥΠ.ΕΞ. για τη νέα στάση της Ρωσίας στο Κυπριακό

Must Read

Επιπολαιότητες, ερασιτεχνισμοί, άγνοια της πραγματικότητας και επικοινωνιακή διαχείριση όχι μόνο δεν χωρούν στη διπλωματική σκακιέρα, αλλά δημιουργούν και προϋποθέσεις ήττας.

Είναι γεγονός ότι για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση δεν εκμεταλλεύτηκε την εμπειρία όλων των προηγούμενων ετών, ώστε να αναδειχθεί σε υπολογίσιμο παίκτη στον πόλεμο της Ουκρανίας, αλλά προχώρησε σε πράξεις, όπως αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη και της αποστολής όπλων, χωρίς να είναι ενήμερος κανείς άλλος. Και αυτό ήδη άρχισε να έχει κόστος.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ πριν από λίγες ημέρες έριξε μια προειδοποιητική βολή, αναφέροντας το ψευδοκράτος ως «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου» και στη συνέχεια ο Ρώσος πρέσβης, εμμέσως πλην σαφώς, συνέδεσε το ενδεχόμενο αναγνώρισης των Κατεχόμενων από τη Μόσχα με το ενδεχόμενο αναγνώρισης του Κοσόβου από εμάς.

Υπάρχει τέτοια προοπτική από την Αθήνα για το Κόσοβο; Αυτή ήταν η ερώτηση που δέχθηκε χθες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου. Η απάντηση;
«Η θέση της Ελλάδας όσον αφορά το ζήτημα του Κοσόβου δεν έχει αλλάξει. Οσον αφορά, μια και μιλήσατε για Κατεχόμενα, να μου επιτρέψετε εδώ να πω ότι η ανακήρυξη του ψευδοκράτους το 1983 καταδικάστηκε τότε από το Συμβούλιο Ασφαλείας και μάλιστα με τη θετική ψήφο και της τότε Σοβιετικής Ενωσης και αυτό ισχύει και σήμερα. Υπάρχει η απόφαση, όχι μόνο δεν αναγνωρίζει το ψευδοκράτος, υπάρχει και καταδίκη του Συμβουλίου Ασφαλείας για την αναγνώριση του ψευδοκράτους»

Η κυβέρνηση αγνοεί σκόπιμα τα νέα δεδομένα στις σχέσεις με τη Ρωσία

Τα νέα δεδομένα, μετά την ένταση στις σχέσεις με τη Ρωσία, προφανώς δεν τα έχουν υπόψη τους στο Υπουργείο Εξωτερικών ή, μάλλον, θέλουν να τα αγνοούν, γιατί εκτός από πονοκέφαλο, προκαλούν και έντονο προβληματισμό, γι’ αυτό και ξορκίζουν το πρόβλημα βάζοντάς το κάτω από το χαλί.

Οσον αφορά τα αναμενόμενα από τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών παρέπεμψε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Κατόπιν αυτού, πολύ φυσιολογική ήταν η επόμενη ερώτηση των δημοσιογράφων, αν θα συναντηθεί ο Νίκος Δένδιας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν από την Κυριακή, με την απάντηση να είναι γενική, ότι συναντώνται τακτικά και συνομιλούν τηλεφωνικά ακόμη πιο συχνά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This