Θυσιάζουν την Ελλάδα για την εύνοια της Τουρκίας;

Το σκοτεινό παρασκήνιο πίσω από την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Must Read

Η ελληνική πλευρά ισχυρίζεται ότι το κύριο θέμα στην συνάντηση ήταν τα γεγονότα στην Ουκρανία. Δεκτόν. Είναι αυτονόητο ότι το ΝΑΤΟ ήθελε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να φανεί η σύμπνοια της νοτιοανατολικής πτέρυγας της συμμαχίας. Φαίνεται όμως ότι η εντολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν να πάει στην Κωσταντινούπολη και να παρατήσει το πρόβατο επί σφαγή. Να μην θέσει κανένα θέμα που θα μπορούσε να φέρει σε δύσκολη θέση τον Ερντογάν.

Δυστυχώς φαίνεται ότι ο Μητσοτάκης υπάκουσε. Ανέχθηκε τις τουρκικές προκλήσεις όπως αυτές εκφράστηκαν διά στόματος Ομέρ Τσελίκ πριν την συνάντηση, ανέχεται τους τουρκικούς ισχυρισμούς όπως αυτοί εκφράζονται από τα τουρκικά ΜΜΕ, όπως η Γενί Σαφάκ. Η οποία επαναλαμβάνει ότι στην συνάντηση του Τούρκου προέδρου με τον Έλληνα πρωθυπουργό ετέθη θέμα Αιγαίου και μειονότητας. Όπως επίσης και το θέμα της μετανάστευσης, δηλαδή επανέλαβαν τις άθλιες τουρκικές συκοφαντίες περί βασανισμού και δολοφονίας μεταναστών από το ελληνικό κράτος.

Ο κύριος Μητσοτάκης, εξακολουθεί να σιωπά. Το ερώτημα λοιπόν στο οποίο πρέπει να απαντήσει είναι απλό. Επανέλαβε τις πάγιες θέσεις μας, όπως έκανε ο Νίκος Δένδιας μέσα στην Τουρκία ενώπιον του ομολόγου του; Όπως είχε κάνει ο Προκόπης Παυλόπουλος κατά την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα;

Εάν δεν το έκανε, πρέπει να απολογηθεί στον ελληνικό λαό γιατί επέτρεψε στην Τουρκία να εκφράσει επίσημα πλέον τις επιθετικές τις βλέψεις, γεγονός που αποτελεί ένα εξαιρετικά άσχημο τετελεσμένο για την συνέχεια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This