ΣΥΡΙΖΑ για συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: «Επιτακτική η ανάγκη για μια συγκροτημένη εθνική στρατηγική στα ελληνοτουρκικά»

«Αναμένουμε επίσημη ενημέρωση από την Κυβέρνηση για τη σημερινή συνάντηση...»

Must Read

Για «μεγάλη καθυστέρηση» του διαλόγου του με τον Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υποστηρίζοντας πως ένας από τους βασικούς λόγους επ’ αυτού υπήρξε «η εσφαλμένη θεωρία της δήθεν απομονωμένης Τουρκίας», σημειώνοντας πως η γείτονα χώρα διανύει μια περίοδο όπου «αναβαθμίζει ραγδαίως τον διεθνή και περιφερειακό της ρόλο».

«Αναμένουμε επίσημη ενημέρωση από την Κυβέρνηση για τη σημερινή συνάντηση στη Κωνσταντινούπολη και ειδικά για τις προϋποθέσεις που τέθηκαν για τη διοργάνωση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας και για ενίσχυση της ενεργειακής συνεργασίας», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του για τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο στο προεδρικό μέγαρο, ενώ υπενθυμίζει ότι «εδώ και πάνω από ένα χρόνο καλεί την Κυβέρνηση να αφήσει την αναβλητική διπλωματία και να αξιοποιήσει τόσο την αλλαγή κυβέρνησης στις ΗΠΑ, όσο και τις διαπραγματεύσεις Ε.Ε. – Τουρκίας για αναθεωρημένη τελωνειακή ένωση, ώστε να δεσμεύσει τη γείτονα σε έναν ουσιαστικό διάλογο, με σαφείς κόκκινες γραμμές, για μείωση της έντασης, με απώτερο στόχο την προσφυγή στη Χάγη για υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ».

«Οι εσωτερικές αντιθέσεις στη ΝΔ και η εσφαλμένη θεωρία της δήθεν απομονωμένης Τουρκίας, είχαν ως αποτέλεσμα ο διάλογος αυτός να διεξάγεται σήμερα με μεγάλη καθυστέρηση και σε μια περίοδο όπου η Τουρκία αναβαθμίζει ραγδαίως τον διεθνή και περιφερειακό της ρόλο», προσθέτει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αναφέροντας, επίσης, ότι «έστω και υπό αυτές τις συνθήκες είναι θετικό να ανοίγουν οι δίαυλοι επικοινωνίας στο ανώτατο επίπεδο». «Ωστόσο», συμπληρώνει, «οι συναντήσεις αυτές θα πρέπει να έχουν ως αποτέλεσμα τη σταθερή μείωση της έντασης και όχι απλά να αποτελούν άλλη μια ευκαιρία για την Τουρκία προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω τη διεθνή της εικόνα μέχρι την επόμενη κρίση».

Καταλήγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «σε κάθε περίπτωση η ανάγκη για μια συγκροτημένη εθνική στρατηγική στα ελληνοτουρκικά είναι επιτακτική».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This