Ομαδικά πυρά από την αντιπολίτευση για την ακρίβεια

ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝ.ΑΛ. και ΜέΡΑ25 καλούν την κυβέρνηση να ακούσει την Κομισιόν και να κάνει ό,τι και 19 χώρες της Ε.Ε.

Must Read

Μετωπική επίθεση στην κυβέρνηση για την αναποτελεσματική διαχείριση της ακρίβειας εξαπέλυσαν μέσα στο Σαββατοκύριακο τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, και με αφορμή τηλεοπτική συνέντευξη του κυβερνητικού εκπροσώπου, σχολίασε ότι «χρειάστηκαν έξι μήνες για να καταλάβει ο κ. Οικονόμου ότι η τιμή της βενζίνης και των καυσίμων “έχει ξεφύγει επικίνδυνα”. Ας ενημερώσει έστω και τώρα τον κ. Γεωργιάδη που λέει με θράσος ότι η ακριβή βενζίνη επιβαρύνει μόνο όσους έχουν Καγιέν».

Η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί τον κ. Μητσοτάκη «να σταματήσει να βάζει πλάτη στην αισχροκέρδεια των καυσίμων» και «να κάνει το αυτονόητο, που προτείνει η Κομισιόν και έχουν κάνει ήδη 19 χώρες της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων Πορτογαλία, Ιρλανδία και Κύπρος. Αμεσα μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα στα κατώτατα όρια της Κομισιόν. Οτιδήποτε λιγότερο είναι ψίχουλα για να συνεχιστεί η αισχροκέρδεια», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Αλλά και ο πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. Νίκος Ανδρουλάκης χαρακτήρισε «αδιανόητο ο κ. Μητσοτάκης μέχρι χθες να μη μιλά για την κερδοσκοπία στην αγορά ενέργειας. Το κατάλαβε μετά από μήνες. Αμεσα πρέπει να υπάρξει ρύθμιση στην αγορά ενέργειας», τόνισε και σημείωσε την ανάγκη «να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των παραγωγών ενέργειας, να μπει πλαφόν στην ρήτρα αναπροσαρμογής και βέβαια να στηρίξουμε τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας με τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά».

Το ΜέΡΑ25 ζήτησε «να καταργηθεί εδώ και τώρα αυτό το αίσχος του καρτέλ, του Χρηματιστηρίου της Ενέργειας-“καφενείου” 3 ολιγαρχών συν της ιδιωτικοποιημένης ΔΕΗ. Να μειωθεί άμεσα ο ΦΠΑ στο 15% στον ανώτατο συντελεστή του. Να υπάρξει αυτόματη, τιμαριθμική αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού και των επιδομάτων, τώρα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This