Τρίτη 22/6/2021

Τρολάρει ο ΣΥΡΙΖΑ την ΝΔ και της… εύχεται «καλά ξεμπερδέματα»!

«Οι αποστάσεις Μητσοτάκη – Σαμαρά που σιγά σιγά θυμίζουν το Γκραντ Κάνιον», λένε στην Κουμουνδούρου!

Η αλήθεια είναι ότι στον ΣΥΡΙΖΑ επενδύουν στις εσωκομματικές αναταράξεις της ΝΔ και είναι λογικό διότι εκτιμούν ότι ο Μητσοτάκης υποχρεώθηκε από τον Σαμαρά να πάει σε Προκαταρκτική Επιτροπή, ενώ ο ίδιος στην πραγματικότητα δεν το ήθελε και το είχε δείξει στη ΔΕΘ. Από την πλευρά του ο Αλ. Τσίπρας δεν θέλησε να διευκολύνει τον πρωθυπουργό και περιορίσθηκε να πετάξει το μπαλάκι στο γήπεδό του λέγοντας «ας κάνει ότι του ταιριάζει» και ευχόμενος δεικτικά: «καλά ξεμπερδέματα».

Ωστόσο, και στον ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να δώσουν απαντήσεις. Για παράδειγμα θα καλύψουν τον Δ. Παπαγελλόπουλο; Θα ψηφίσουν την σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής όπως θα κάνουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ; Οι απαντήσεις σε αυτά από την Κουμουνδούρου είναι μάλλον γενικόλογες. Δείχνουν κατεύθυνση -θετική για τη στήριξη του Δ. Παπαγγελόπουλου– αλλά δεν είναι ξεκάθαρα δεσμευτικές.

Για παράδειγμα λένε πως «τόσο ο ίδιος όσο και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ» (άρα από κοινού) θα αποκαλύψουν την «μεθόδευση της ΝΔ». Και στο ερώτημα τι θα ψηφίσουν στη Βουλή απαντούν: «Εμείς δεν καλέσαμε τη ΝΔ να κάνουμε εξεταστική όλοι μαζί για να μάθουμε την αλήθεια. Η αλήθεια είναι μία: Ότι το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό και ότι η ΝΔ επιχειρεί αυτή τη στιγμή ένα δεύτερο σκάνδαλο, αυτό της συγκάλυψης». Δεν είναι και πολύ κατηγορηματικοί…

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ