Κώστας Φραγκογιάννης: «Η αποστολή στη Σαουδική Αραβία ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων»

Must Read

Την πεποίθηση ότι η επιχειρηματική αποστολή στη Σαουδική Αραβία ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων των συμμετεχόντων – ακόμη και του Υπουργείου Εξωτερικών ως διοργανωτή- εξέφρασε ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, δηλώνοντας ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.

«Προσβλέπουμε σε μια ουσιαστική ενίσχυση των διμερών οικονομικών μας σχέσεων με τη Σαουδική Αραβία, ως αποτέλεσμα της συγκεκριμένης επιχειρηματικής αποστολής αλλά και της συστηματικής δουλειάς που κάνουμε στο Υπουργείο Εξωτερικών, σε συνεργασία με τα συναρμόδια παραγωγικά Υπουργεία» είπε αρχικά ο κ. Φραγκογιάννης.

Όπως είπε, το διμερές εμπόριο άγγιξε το 2021 το 1,3 δις ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 57% σε σχέση με το αντίστοιχο του 2020, και συμπλήρωσε ότι στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας 2022 περιλαμβάνονται 18 στοχευμένες δράσεις που αφορούν τη Σαουδική Αραβία.

«Κοινό ενδιαφέρον εκατέρωθεν και πολλές προοπτικές υπάρχουν στους τομείς του τουρισμού, της ναυτιλίας, της ενέργειας και ειδικά στις ανανεώσιμες πηγές, τις κατασκευές, τις ψηφιακές τεχνολογίες αλλά και τον αγροτοδιατροφικό τομέα. Ήδη μάλιστα έχουν ανακοινωθεί, σημαντικές συνεργασίες, με εθνικό αποτύπωμα. Όπως η συμφωνία επί της αρχής των ΕΛΠΕ με τη σαουδαραβική κρατική εταιρία πετρελαιοειδών SAUDI ARAMCO, για αύξηση της προμήθειας αργού πετρελαίου και άλλων προϊόντων» είπε και συμπλήρωσε: «Πρόκειται για εθνικής σημασίας συμφωνία καθότι θωρακίζει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας. Και είναι ενδεικτική της στρατηγικής σχέσης που έχουμε αναπτύξει, αυτή τη στιγμή, με τη Σαουδική Αραβία και η οποία βρίσκεται στο καλύτερο επίπεδο όλων των προηγούμενων ετών».

Σημαντική πρόοδος στο έργο της ψηφιακής διασύνδεσης ΝΑ Ασίας και Ευρώπης

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κώστας Φραγκογιάννης προσέθεσε και την σημαντική πρόοδο που επιτεύχθηκε στο έργο της ψηφιακής διασύνδεσης ΝΑ Ασίας και Ευρώπης (από την Σιγκαπούρη μέχρι τη Γένοβα) με υποθαλάσσιο οπτικό καλώδιο υψηλής ταχύτητας και χωρητικότητας, που θα συνδέει 39 σταθμούς σε 33 χώρες, με χρηματοδότηση από Ελλάδα, Κύπρο και Σαουδική Αραβία και καθιστά την Ελλάδα ψηφιακό κόμβο και πύλη εισόδου για τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This