Σάλος με την κατηγορία της λογοκλοπής στο διδακτορικό του Πατούλη!

Περιέχει πλήθος αυτολεξεί αποσπασμάτων από προγενέστερα διδακτορικά οκτώ άλλων επιστημόνων, χωρίς την παραμικρή παραπομπή σε πηγή

Must Read

Σε δυσάρεστη θέση βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ο Γιώργος Πατούλης, ύστερα από δημοσιογραφική έρευνα της εφημερίδας «Αυγή», σύμφωνα με την οποία ο περιφερειάρχης Αττικής υπέβαλε ως διδακτορικό προϊόν… λογοκλοπής!

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με αιχμηρό σχόλιο, ζήτησε την παραίτηση του περιφερειάρχη. Ωστόσο, ο ίδιος, με μια μάλλον αμυντική εξήγηση στην οποία αναγγέλλει αόριστα προσφυγή στη Δικαιοσύνη, κάνει λόγο για «θλιβερή ανακοίνωση που είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία μας»!

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η «διατριβή» του Γ. Πατούλη έχει έκταση 130 σελίδων. Το κυρίως κείμενο έχει έκταση 77 σελίδων. Τα υπόλοιπα είναι εισαγωγικές σελίδες (ευχαριστίες, όρκος του Ιπποκράτη, περιεχόμενα, κ.λπ.) και βιβλιογραφικός πίνακας.

Όπως σημειώνει, «στην περίπτωσή μας έχουμε να κάνουμε με μια διδακτορική διατριβή που στις σελίδες της ένας προσεκτικός αναγνώστης θα συναντήσει και θα εντοπίσει πλήθος αυτολεξεί αποσπασμάτων από προγενέστερα διδακτορικά οκτώ άλλων επιστημόνων, χωρίς κανένα από αυτά να βρίσκεται εντός εισαγωγικών και χωρίς την παραμικρή παραπομπή σε πηγή. Η περίπτωσή μας, όμως, γίνεται ακόμη πιο περίπλοκη καθώς σκιάζεται και από μια σειρά γκρίζων σημείων, στα οποία ο υπογράφων τη διατριβή οφείλει απαντήσεις, καθώς ο τίτλος του διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας απαιτεί πλήρη διαφάνεια και δεν μπορεί να επιδέχεται αμφισβητήσεων. Και τις απαντήσεις καλείται να δώσει ο Γιώργος Πατούλης, που τον Ιανουάριο του 2020 παρουσίασε τη διατριβή του και ορκίστηκε παρουσία του προέδρου της Ιατρικής Σχολής Πέτρου Σφηκάκη και του αντιπροέδρου Γεράσιμου Σιάσου».

H ανάρτηση-απάντηση του κ. Πατούλη σχετικά με τις κατηγορίες:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This