Δευτέρα 21/6/2021

Στη Ρωσία ο Κατρούγκαλος, καλεσμένος του Λαβρώφ

Στο τραπέζι του Οικονομικού Φόρουμ η ρωσική συμμετοχή στα Ελληνικά Ναυπηγεία

Συνάντηση με τον Ρώσο ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρώφ θα έχει την Πέμπτη (6/6/19) ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος στην Αγία Πετρούπολη, στο περιθώριο του ομώνυμου Οικονομικού Φόρουμ που πραγματοποιείται εκεί το διήμερο 6-8 Ιουνίου.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η οικονομική συνεργασία θα κυριαρχήσει στις επαφές του Έλληνα ΥΠΕΞ, καθώς στο Φόρουμ συμμετέχει μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών από την Ελλάδα. Ανάμεσα στα θέματα θα εξετασθεί και η δυνατότητα Ρωσικής συμμετοχής στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ.

Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση θα εξετασθούν ωστόσο και όλα τα διμερή και περιφερειακά θέματα, καθώς και οι Ρωσοτουρκικές σχέσεις στον βαθμό που επηρεάζουν Ελληνορτουρκικά και Κυπριακό.

Δυνατή διεθνής συμμετοχή

«Μεγάλος» χαρακτηρίζεται ο αριθμός των επιχειρηματιών που έχουν δηλώσει συμμετοχή στην επιχειρηματική αποστολή στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης ενώ οι συζητήσεις θα εστιασθούν και σε κοινά πρότζεκτ που συζητούν ήδη Ελλάδα και Ρωσία στον τομέα της ναυπηγικής.

Ήδη αρκετές Ρωσικές εταιρείες έδωσαν το «παρών» στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ αναμένεται ότι θα υπογραφούν ορισμένες συμφωνίες στην Αγία Πετρούπολη, στον βαθμό οι οι επιχειρηματικές συζητήσεις καταλήξουν σε συγκλίσεις. Στην αποστολή συμμετέχει η ηγεσία της Helexpo και σύμβουλοι του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα καθώς ήδη λειτουργούν διάφορες μορφές συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας, όπως είναι για παράδειγμα η σύμβαση μεταξύ της Helexpo και του ιδρύματος Roscongress.

«Ο τομέας συνεργασίας στην ναυπηγική είναι από τους πιο ελπιδοφόρους τομείς συνεργασίας με τη Ρωσία», σημείωνε πρόσφατα κυβερνητική πηγή και οι δύο χώρες συζητούν μια σειρά από κοινά προγράμματα για την κατασκευή καταμαράν που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και στις δύο χώρες και δεξαμενόπλοιων για την μεταφορά χημικών σε συνεργασία με ναυπηγεία στην Ρωσία και την Κροατία.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ