Προκόπης Παυλόπουλος: «Άνοιξε» το δρόμο – «Σύνδεση» της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία με την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο

Must Read

Στις 18 Μαρτίου 2022, ο τ. ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας για το βιβλίο του τέως ΥΠ.ΕΞ. της Κύπρου Νίκου Χριστοδουλίδη, ήταν ο πρώτος που βρήκε το θάρρος –ποτέ δεν του έλειψε άλλωστε στα εθνικά θέματα- να καταγγείλει, με αφορμή την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία, την «αφωνία» του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. για την συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή στην Κύπρο.

Για να μην ξεχνιόμαστε υπενθυμίζουμε τον επίλογο της ομιλίας του Προκόπη Παυλόπουλου που τα λέει όλα:

«Είναι αδιανόητο η Διεθνής Κοινότητα, το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση ν’ ανέχονται σήμερα την Τουρκία, που εγκληματεί κατ’ εξακολούθηση εις βάρος της Κύπρου, και να τηρεί στάση «επιτήδειου ουδέτερου» μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και να διεκδικεί δήθεν «μεσολαβητικό ρόλο» «ειρηνοποιού»!  Το επαναλαμβάνω, για μιαν ακόμη φορά: Η τήρηση του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού  Δικαίου απαιτούν συνέπεια και δεν μπορεί να εξαρτώνται από τις θέσεις που υιοθετούν ορισμένοι για την όποια γεωστρατηγική σημασία της Τουρκίας.  Συνακόλουθα, και στην περίπτωση της πολεμικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία η στάση της Τουρκίας πρέπει ν’ αντιμετωπισθεί από την Διεθνή Κοινότητα, το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση όπως της αρμόζει: Ο εγκληματίας γυρίζει πίσω, υποκριτής και αμετανόητος, στον τόπο του εγκλήματος.  Ελλάδα και Κύπρος, υπό όρους αρραγούς ενότητας και ασυμβίβαστης αποφασιστικότητας, πρέπει να πορευθούν αυτό τον δρόμο υπεράσπισης της Μαρτυρικής Κύπρου, που είναι και δρόμος υπεράσπισης  της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας».

Τη «σκυτάλη» από τον τέως ΠτΔ πήρε, στην ίδια γραμμή, ο πάντοτε θαρραλέος και «μπροστάρτης» στα εθνικά μας θέματα Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, καθώς και πολλοί αναλυτές  στα ΜΜΕ, ενώ από την Κυβέρνηση δεν πρέπει να υποτιμάται επίσης το θάρρος, για το ίδιο θέμα, του Υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου.

Πριν λίγο και ο Αλέξης Τσίπρας, από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ορθώς επισήμανε ότι όταν μιλήσει ο Ουκρανός Πρόεδρος Ζελένσκι στη Βουλή των Ελλήνων πρέπει, εκτιμώντας τη στάση της Ελλάδας υπέρ της Ουκρανίας και κατά της Ρωσίας, να πει ότι καταδικάζει τη βάρβαρη τουρκική κατοχή στην Κύπρο.

Μαθαίνουμε ότι τη σύγκριση, από πλευράς ωμής παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου, της τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κύπρο με την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία θα κορυφώσει ο Προκόπης Παυλόπουλος αύριο βράδυ στη Λευκωσία, μιλώντας μαζί με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη για το βιβλίο «Καταγραφή» του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκη Ομήρου.

Ο Πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την πάγια τακτική του, σιωπά. Θα τολμήσει άραγε να σηκώσει το ανάστημά του όταν θα προλογίζει  τον Ζελένσκι στη Βουλή των Ελλήνων; Αν κρίνουμε από το παρελθόν του είναι μάλλον απίθανο. Επιτέλους όμως, για μια τόσο σημαντική υπόθεση ας προσπαθήσει να υπερβεί τον εαυτό του!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This