ΚΚΕ: Δεν θα παραστεί στην ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή

 Βουλευτές του ΚΚΕ είναι personae non gratae στην Ουκρανία!

Must Read

Δεν είναι ομόφωνη η απόφαση της Βουλής για την κλήση του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι. Το ΚΚΕ αποφάσισε να μην παραστεί και με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα εξηγεί τους λόγους.

«Η ΚΟ του ΚΚΕ δεν θα πάρει μέρος στην επικείμενη ειδική συνεδρίαση της Βουλής» αναφέρει η επιστολή της ΚΟ του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι «την ίδια στάση θα κρατούσαμε αν στη Βουλή προσκαλούνταν να μιλήσει ο πρόεδρος της Ρωσίας Πούτιν ή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάϊντεν κ.λπ.».

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση Ζελένσκι μεταξύ άλλων ότι ευθύνεται για -την καταπάτηση εργατικών, λαϊκών δικαιωμάτων, τη στήριξη με τα φασιστικά τάγματα εφόδου, όπως το τάγμα του Αζόφ -τη νομιμοποίηση της ναζιστικής προπαγάνδας -την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας , τις διώξεις κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών και την σύλληψη και φυλάκιση του γραμματέα και στελεχών της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ουκρανίας -την απαγόρευση11 ακόμα κομμάτων της αντιπολίτευσης -την καταπάτηση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, ανάμεσά τους και η ελληνική -το ότι 3 στελέχη του ΚΚΕ είναι personae non gratae στην Ουκρανία: πρόκειται για τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιώργο Λαμπρούλη, τον πρ. ευρωβουλευτή Σωτήρη Ζαριανόπουλο και τον Γιώργο Μαγγανά, οι οποίοι βρέθηκαν στην Ουκρανία για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους σε διωκόμενους αγωνιστές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This