Καταστράφηκαν οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας! «Θα υπάρξουν συνέπειες» προειδοποιεί η ρωσική πρεσβεία

Μετά την απόφαση της κυβέρνησης να απελάσει 12 Ρώσους διπλωμάτες

Must Read

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έφερε και επίσημα τη ρήξη στις ελληνορωσικές σχέσεις, μετά την απόφαση να απελάσει 12 Ρώσους διπλωμάτες από τη χώρα.

Οι ελληνικές αρχές κήρυξαν personae non gratae 12 μέλη των διπλωματικών και προξενικών αποστολών της Ρωσικής Ομοσπονδίας που είναι διαπιστευμένα στην Ελλάδα και την απόφαση έγινε γνωστή  μέσω ανακοίνωσης του ΥΠΕΞ.

Η απάντηση από τη ρωσική πρεσβεία ήταν άμεση και κάνει λόγο «καταστροφή των διμερών σχέσεων» ενώ προειδοποιεί πως η κίνηση να απελαθούν οι Ρώσοι διπλωμάτες θα έχει συνέπειες.

Συγκεκριμένα, η ρωσική πρεσβεία σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Στις 6 Απριλίου 2022, ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ εκλήθη στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, όπου ενημερώθηκε για την απόφαση της Αθήνας να κηρύξει 12 διπλωμάτες της Πρεσβείας και του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη personae non gratae.

Από την πλευρά μας, εκφράσαμε την κατηγορηματική διαμαρτυρία για αυτό το αδικαιολόγητο και συγκρουσιακό βήμα που έχει στόχο την ακόμη χειρότερη καταστροφή του συνόλου των διμερών μας σχέσεων. H απόφαση της Ελλάδας για απέλαση 12 διπλωματών δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες».

Δείτε επίσης: Ραγδαίες εξελίξεις: Απελαύνονται από την Ελλάδα 12 Ρώσοι διπλωμάτες!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This