Μικρή αύξηση στις συντάξεις αλλά… από του χρόνου!

Ο Χατζηδάκης υπό την πίεση της κοινωνικής κατακραυγής επιβεβαίωσε ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος που ψηφίστηκε το 2016!

Must Read

Υπό την πίεση της κοινωνικής κατακραυγής λόγω των καθημερινών αυξήσεων στην ενέργεια και στα βασικά αγαθά, η κυβέρνηση βάζει στο τραπέζι τις μελλοντικές αυξήσεις στις συντάξεις. Οπως επιβεβαίωσε χθες ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, οι αυξήσεις αυτές, που είναι νομοθετημένες από το 2016, θα γίνουν κανονικά.

Πράγματι, ο νόμος ορίζει ότι «το συνολικό ποσό της σύνταξης αυξάνεται από 1-1-2023 κατ’ έτος, με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με βάση συντελεστή που προκύπτει από το άθροισμα του ετήσιου ποσοστού μεταβολής του ΑΕΠ συν το ποσοστό μεταβολής του μέσου ετήσιου γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του προηγούμενου έτους, διαιρούμενου διά του 2, και δεν υπερβαίνει το ποσοστό μεταβολής του μέσου ετήσιου γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή». Με βάση τα σημερινά δεδομένα, η συνάρτηση πληθωρισμού και ανάπτυξης, συνεπάγεται ότι το ποσοστό της αύξησης δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 4% με 4,5%. Ωστόσο, αυτή δεν θα αφορά όλους τους συνταξιούχους αλλά μόνο ένα μέρος τους, περίπου 500.000 σε σύνολο 2.500.000 συνταξιούχων.

Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία στην έκθεση του συστήματος ΗΛΙΟΣ του υπουργείου Εργασίας, 1.109.665 συνταξιούχοι (45,2% του συνόλου) έχουν κύρια σύνταξη έως 700 ευρώ μεικτά (658 ευρώ καθαρά), 911.822 συνταξιούχοι (37,2%) έχουν κύρια σύνταξη έως 600 ευρώ (564 ευρώ καθαρά) και 657.146 (27,8%) έχουν κύρια σύνταξη έως 500 ευρώ μεικτά (470 ευρώ καθαρά), ενώ η μέση κύρια σύνταξη έχει διαμορφωθεί στα 745,97 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This