Ο Πατούλης μοιράζει λεφτά σε συμβούλους

Για «εργολαβίες εκατομμυρίων» κάνουν λόγο οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Αττικής

Must Read

Πόσους υπαλλήλους και για πόσα χρόνια θα μπορούσε να προσλάβει μία δημόσια υπηρεσία, αν είχε ένα κονδύλι 1.600.000 ευρώ; Πόσα μηχανήματα για την κάλυψη και αντιμετώπιση πάγιων η έκτακτων αναγκών θα μπορούσε να αγοράσει με το ίδιο κονδύλι;

Αυτονόητη η απάντηση. Μόνο που η Περιφέρεια Αττικής και ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης δεν κάνουν ούτε το ένα ούτε το άλλο, αλλά, σύμφωνα με ανακοίνωση-καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής, η οποία δημοσιεύτηκε και στη Δι@ύγεια, προτιμούν να δίνουν τα χρήματα αυτά σε ιδιώτες για δύο χρόνια, με σκοπό να παρέχουν υπηρεσίες συμβούλου στη Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών.

Η ανακοίνωση των υπαλλήλων αφήνει αιχμές για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, κάνει λόγο για «εργολαβίες εκατομμυρίων που πάνε κι έρχονται…» και αναφέρει: «Το χρήμα ρέει άφθονο… Μόνο που δεν αφορά τη στελέχωση, την οργάνωση και τον εξοπλισμό των δημόσιων υπηρεσιών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αφορά υπηρεσίες συμβούλου» που με αμοιβή 1.612.903,22 ευρώ θα δίνει τις συμβουλές του για δύο χρόνια στη Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών!!!».

Σύμφωνα με την καταγγελία, η συγκεκριμένη αμοιβή «αποτελεί πολιτική επιλογή της Περιφερειακής Αρχής, της κυβέρνησης και των στηριγμάτων τους, που έχουν οδηγό τους την επιχειρηματική δράση» καθώς «αντί να προσλαμβάνεται μόνιμο προσωπικό που θα προσφέρει στην κοινωνία και δεν θα εργάζεται για το κέρδος, αντί να επιλέγουν μόνιμο προσωπικό που θα κερδίζει την απαιτούμενη εμπειρία, η διοίκηση επιλέγει να συνεργάζεται με ιδιώτες που θα παίρνουν την πείρα μαζί τους. Αντί να ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για την υποστελέχωση και να “χτυπάνε στην πλάτη” τους ΙΔΟΧ συναδέλφους, προσπαθώντας να κρύψουν την ομηρία και την σχετική “ντροπολογία” Βορίδη- Πατούλη, δίνουν 1.612.903,22 ευρώ για δύο χρόνια σε σύμβουλο!!!».

«Λεφτά υπάρχουν…» λοιπόν στην Περιφέρεια Αττικής, μόνο που είναι λεφτά του ελληνικού λαού, του φορολογούμενου πολίτη, ο οποίος έχει απαίτηση να επενδύονται για τη δική του εξυπηρέτηση και ασφάλεια για να μην ξαναζήσει καταστάσεις όπως εκείνες στην Αττική Οδό με τη χιονόπτωση ή στις πλημμυρισμένες λεωφόρους της Αττικής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This