Πανικόβλητος ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε αύξηση του κατώτατου μισθού – Επιτέθηκε στους ανέργους

Έριξε την ευθύνη στους ανέργους που δεν βρίσκουν δουλειά επειδή δεν έχουν δεξιότητες

Must Read

Με αύξηση του κατώτατου μισθού η οποία ωστόσο δεν θα είναι ικανή να ενισχύσει ουσιαστικά τα νοικοκυριά που βρίσκονται αντιμέτωπα με το σαρωτικό κύμα ακρίβειας και ανατιμήσεων, προσπαθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να καταλαγιάσει την οργή των πολιτών προς το πρόσωπό του.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Ολομέλεια όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας «Δουλειές Ξανά», έκανε λόγο για ένα σημαντικό νομοσχέδιο, την ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση έχει δεχτεί πυρά για τις διατάξεις που προβλέπουν εκκαθάριση του μητρώου των ανέργων και διακοπή του επιδόματος ανεργίας, έπειτα από τρεις αρνήσεις προσφερόμενων θέσεων εργασίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι οι «πολύ απαισιόδοξες προβλέψεις της αντιπολίτευσης ότι η πανδημία θα οδηγούσε σε έκρηξη απολύσεων και άνοδο της ανεργίας» «διαψεύστηκαν προς όφελος των εργαζόμενων διότι η κυβέρνηση της ΝΔ έσπευσε να στηρίξει πρώτα και πάνω από όλα τον κόσμο της εργασίας». Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα είναι στη δεύτερη θέση στην κλίμακα της ανεργίας στην Ευρώπη: «Τα αποτελέσματα αυτά δεν μπορούν να μας ικανοποιούν. Έχουμε τη δεύτερη υψηλότερη ανεργία στην Ευρώπη, η Ισπανία μας έχει ξεπεράσει. Έχουμε και διαχρονικό πρόβλημα χαμηλών αμοιβών».

Ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι η εκκαθάριση του μητρώου του ΟΑΕΔ θα ξεκαθαρίσει το τοπίο, καθώς όπως είπε «θα διαγραφούν όσοι παραμένουν εγγεγραμμένοι για χρόνια χωρίς να το δικαιολογεί η πραγματική τους εικόνα, αλλά και όσοι επί τρεις φορές αρνούνται να απασχοληθούν σε κατάλληλες θέσεις, που έχουν βρεθεί ειδικά για αυτούς».

Μάλιστα ο ίδιος απέδωσε ευθύνες στους ανέργους υποστηρίζοντας ότι εκμεταλλεύονται τα επιδόματα: «Οι άνεργοι έχουν δικαιώματα, έχουν όμως και υποχρεώσεις. Αυτές δεν είναι τόσο προς την πολιτεία, είναι πρωτίστως προς τον εαυτό τους, γιατί οφείλουν και αυτοί να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και μαζί στον κόσμο της ενεργής κοινωνικής ζωής».

Ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Δε θέλουμε μόνιμους επαγγελματίες ανέργους, που θα επιδοτούνται από το κράτος», και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «θέλει τους ανέργους εξαρτημένους από τα επιδόματα και να επιδοτούνται μη κανονικοί άνεργοι». Μάλιστα σχολίασε την απουσία του Αλέξη Τσίπρα από τη συζήτηση σημειώνοντας ότι είναι απασχολημένος με τις προσυνεδριακές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός πέταξε το γάντι στην Ε.Ε υποστηρίζοντας ότι η αύξηση των τιμών ενέργειας δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο στο πλαίσιο των εθνικών προϋπολογισμών, «χρειάζεται ευρωπαϊκή απάντηση» και προσέθεσε: «Γνωρίζω πόσο ο προϋπολογισμός ελληνικού νοικοκυριού έχει επιβαρυνθεί για εξωγενείς λόγους. Η κυβέρνηση προσπαθεί. Το επίδομα 200 ευρώ θα εκταμιευθεί την επόμενη εβδομάδα και μέχρι το τέλος του μήνα όπως έχουμε δεσμευτεί, η κυβέρνηση θα υλοποιήσει νέα σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού που θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Μαίου 2022». Ωστόσο δεν ανακοίνωσε ποια θα είναι η αύξηση.

Ο ΟΑΕΔ μπορεί και θα αποτελέσει σημαντικό πυλώνα της νέας πολιτικής για τη φτηνή στέγη

Ο Κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε σημαντική τομή του νομοσχεδίου την αξιοποίηση της σημαντικής ακίνητης περιουσίας του οργανισμού, η οποία «αυτή τη στιγμή παραμένει στην κυριολεξία ακίνητη στερώντας από τον ΟΑΕΔ πολύτιμα έσοδα» και τόνισε:

«Μπορεί ο ΟΑΕΔ και θα αποτελέσει σημαντικό πυλώνα της νέας πολιτικής για τη φτηνή στέγη». Επισημαίνοντας πως παρά τα υψηλά ποσοστά ιδιοκτησίας και ιδιοκατοίκησης το 37% ξοδεύει πάνω από το 40% του εισοδήματός του για έξοδα στέγης και πως 1 στους 3 έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές που αφορούν την κατοικία υπογράμμισε: «Το πρόβλημα είναι ουσιαστικό πια. Πρέπει να αντιμετωπιστεί- και η άλλη όψη μιας αγοράς ακινήτων που ευημερεί αυξάνει ακόμα περισσότερο την πίεση να δρομολογήσουμε πολιτικές έξυπνες στέγης κυρίως για τα νέα ζευγάρια. Περισσότερα θα πούμε σε μια άλλη ευκαιρία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This