ΚΚΕ: Η Τουρκία βομβαρδίζει το βόρειο Ιράκ, αλλά ουδείς ασχολείται

Δύο μέτρα και δύο σταθμά από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ενωση

Must Read

Την ώρα που η «στρατιωτική επιχείρηση» της Ρωσίας στην Ουκρανία βρίσκεται -δικαίως- στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας σε ολόκληρο τον κόσμο, η Τουρκία στα «μουλωχτά» ξεδιπλώνει της δική της στο βόρειο Ιράκ και… οι πάντες σφυρίζουν αδιάφορα!

Αυτά, μέσες άκρες, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, μιλώντας για «δύο μέτρα και δύο σταθμά», καθώς, σε σύγκριση με το τι γίνεται με την Ουκρανία, δεν υπάρχει καμία αντίδραση από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ενωση για τις νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις της Άγκυρας, από αέρος και ξηράς, στο έδαφος μιας «κυρίαρχης ξένης χώρας».

«Η νέα στρατιωτική επιχείρηση και οι βομβαρδισμοί της Τουρκίας στο βόρειο Ιράκ, αν και συνιστούν μία επικίνδυνη εξέλιξη και κατάφωρη παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας ανεξάρτητου κράτους, δεν φαίνεται να “συγκινούν” ιδιαίτερα το στρατόπεδο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που, με αφορμή την απαράδεκτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, επιχείρησαν να φορέσουν το “φωτοστέφανο” της “ειρήνης” και του “διεθνούς δικαίου”», τονίζει το ΚΚΕ στο σχόλιό του.

Εκκωφαντική σιωπή

Ο Περισσός υπογραμμίζει πως «αυτή η εξέλιξη, μαζί με την εκκωφαντική σιωπή του ευρωΝΑΤΟϊκού μπλοκ, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι τα “δυο μέτρα και σταθμά”, όπως και οι επιλεκτικές “ευαισθησίες” είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα όλων των ιμπεριαλιστών, ανάλογα με τα συμφέροντά τους», και προσθέτει ότι, «εν προκειμένω, προέχουν οι στρατηγικές σχέσεις με τη σύμμαχο Τουρκία και η συνοχή στη Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, οπότε όλα τα υπόλοιπα, περί “κυριαρχικών δικαιωμάτων” και “καταπολέμησης του αναθεωρητισμού” πάνε απλά περίπατο!»

«Άλλωστε, όπως έχει δηλώσει πρόσφατα και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της κυβέρνησης της ΝΔ –που επίσης δεν έχει βγάλει άχνα για τις εξελίξεις– “δεν είναι και η καλύτερη περίοδος να λες πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ”», σημειώνει χαρακτηριστικά το ΚΚΕ. Και καταλήγει, σημειώνοντας ότι «η πάλη των λαών ενάντια σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, μαζί και στα προσχήματα και την υποκρισία που τους συνοδεύουν, είναι η μοναδική σωστή πλευρά της Ιστορίας».

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This