Ηλεκτρικό ρεύμα: Ποια στοιχεία «βλέπει» η κυβέρνηση και λέει ότι είναι από τα φθηνότερα;

Στα ύψη οι λογαριασμοί, στα Τάρταρα οι μισθοί!

Must Read

Τι και αν είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης εδώ και μήνες στην ακρίβεια του ρεύματος, το οικονομικό επιτελείο ζει σε έναν δικό του, μαγικό κόσμο ενώ τα πρωτοκλασάτα στελέχη του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν το θράσος δημοσίως να ισχυρίζονται ότι «η χώρα μας είναι η 15η σε ακρίβεια στη λιανική τιμή πώλησης του ηλεκτρικού ρεύματος»!

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτιούνται από πού προκύπτουν οι συγκεκριμένες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου. Πού τα βρίσκουν τα στοιχεία; Τα καθημερινά εγκεφαλικά όσων καταναλωτών ανοίγουν τους λογαριασμούς τους, δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης όχι μόνο της ακρίβειας αλλά και των υπέρογκων τιμών που ισχύουν στην Ελλάδα. 

Και όλα αυτά, την ώρα που η Ελλάδα ήταν πρωταθλήτρια ακρίβειας για τον μήνα Φεβρουάριο με τη μέση μηνιαία τιμή να διαμορφώνεται στα 213,43 ευρώ ανά Μεγαβατώρα. Στην δεύτερη και τρίτη θέση με τις υψηλότερες τιμές ρεύματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, βρέθηκαν η Ιταλία με 212,7 ευρώ ανά Μεγαβατώρα, και Πορτογαλία, με 201,44 €/MWh, ενώ αντίθετα το φθηνότερο ρεύμα στην Ευρώπη τον περασμένο μήνα είχαν το Λουξεμβούργο (131,95 ευρώ/MWh), η Πολωνία (120,86 ευρώ/MWh) και η Δανία (110,25  ευρώ/MWh).

Στο ίδιο μοτίβο και ο Μάρτιος, με τις χονδρεμπορικές αγορές ηλεκτρικής ενέργειας της Ευρώπης να καταγράφουν σημαντικές αυξήσεις. Οι χώρες που βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις η Ελβετία με 287,5€/MWh, η Ιταλία με 271,1€/MWh, η Σερβία με 270,6€/MWh και η Γαλλία με 270€/MWh.Με εξαίρεση την Πολωνία, καμία χώρα δεν κινείται κάτω από τα 215 ευρώ ανά Μεγαβατώρα, ενώ η χώρα μας κατέγραψε αύξηση 13%.

Θέλει να μάς τρελάνει ο Οικονόμου;

«Υπάρχουν 15 χώρες με ακριβότερη λιανική τιμή πώλησης ρεύματος» δήλωσε νωρίτερα ο Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι η 15η σε ακρίβεια στη λιανική, προσθέτοντας ότι «η πολιτική της κυβέρνησης έχει οδηγήσει στο να υπάρχουν άλλοι 15 ακριβότεροι από εμάς». Είπε ότι, το εθνικό σχέδιο θα παρεμβαίνει «είτε στον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται η τιμή», αλλά πρόσθεσε πως υπάρχουν και σενάρια με χρηματοδότηση πολιτών.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πρόταση της Κομισιόν για την αντιμετώπιση των υψηλών τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα την οποία και όπως δήλωσε περιμένει η κυβέρνηση. Ο Γιάννης Οικονόμου είπε, μάλιστα, ότι «και τον Μάιο θα συνεχιστεί η οριζόντια στήριξη της κυβέρνησης στην κοινωνία για την τιμή του ρεύματος».

Ηλιόπουλος σε Οικονόμου: «Τον λογαριασμό στον κ. Μητσοτάκη»

Θράσος καταλογίζει στην κυβέρνηση ο Νάσος Ηλιόπουλος με αφορμή το σχόλιο του Γιάννη Οικονόμου για τις δηλώσεις Τσίπρα σχετικά με τις ανατιμήσεις στην αγορά ενέργειας. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η Ελλάδα είναι πάλι σήμερα πρωταθλήτρια στην ακριβότερη τιμή χονδρικής και σημειώνει ότι τα προβλήματα των πολιτών για τους «Λουδοβίκους του Μαξίου μοιάζουν σαν ένας ξένος κόσμος. Ούτε τους ενδιαφέρει, ούτε θέλουν να τα αντιμετωπίσουν».

Η δήλωση του Ηλιόπουλου

«Το θράσος της κυβέρνησης Μητσοτάκη ξεπερνάει κάθε όριο. Αφού πρώτα μας είπαν ότι δεν θα μειώσουν τον ΕΦΚ για να μην κερδίσουν όσοι «έχουν Καγιέν» σήμερα ο εκπρόσωπος του κ. Μητσοτάκη είπε στους πολίτες ότι τελικά οι τιμές στην λιανική είναι καλές και δεν χρειάζεται να διαμαρτύρονται. Και ας είναι πάλι σήμερα πρωταθλήτρια η Ελλάδα με την ακριβότερη τιμή χονδρικής στα 268 ευρώ, ενώ Ισπανία και Πορτογαλία έχουν 85 ευρώ.

»Για τους Λουδοβίκους του Μαξίμου τα προβλήματα των πολιτών μοιάζουν σαν ένας ξένος κόσμος. Ούτε τους ενδιαφέρει ούτε θέλουν να τα αντιμετωπίσουν. Να είναι σίγουροι όμως ότι οι πολίτες θα στείλουν τον λογαριασμό στον κ. Μητσοτάκη. Η προοδευτική κυβέρνηση που έχει ανάγκη η κοινωνία θα έρθει και θα φέρει την απαραίτητη πολιτική αλλαγή. »Τέλος, συνιστούμε τον κ. Οικονόμου να είναι πιο προσεκτικός στις αναφορές του για «παλαιό», καθώς είναι εκπρόσωπος ενός Μητσοτάκη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This