Μάς δουλεύει ο Άδωνις: «Δώσαμε αύξηση κατώτατου που ισοδυναμεί με ένα… πασχαλινό τραπέζι»!

Επίσημη παραδοχή αποτυχίας: Παρά τα μέτρα, οι Έλληνες πεινούν αφού τούς «τρώει» η ακρίβεια

Must Read

Ακόμα και τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη παραδέχονται ότι οι περιβόητες αυξήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, το μόνο που θα συνεισφέρουν στον ετήσιο οικογενειακό προϋπολογισμό είναι ένα… πασχαλινό τραπέζι!

Με τόσες αυξήσεις σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, η υποτιθέμενη αύξηση του κατώτατου μισθού που δήθεν αντιστοιχεί σε έναν επιπλέον μισθό το χρόνο, αποτελεί κοροϊδία απέναντι στον Έλληνα βιοπαλαιστή που αγωνίζεται καθημερινά να ζήσει την οικογένειά του.

Όλοι περίμεναν -εργαζόμενοι και μη!- πώς και πώς τις περιβόητες αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, ωστόσο είναι τόσο μικρές και πενιχρές που καταντούν αστείες ακόμα και στο άκουσμά τους! Μάλιστα, ο Άδωνις Γεωργιάδης επιβεβαίωσε όλα τα ρεπορτάζ και τις έρευνες που δείχνουν ότι το φετινό πασχαλινό τραπέζι θα είναι 30% πιο ακριβό σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό, τονίζοντας ωστόσο ότι το 2021 ήταν το φτηνότερο των τελευταίων 50 ετών! 

«Το παγκόσμιο πρόβλημα είναι η ακρίβεια, πόλεμο έχουμε, πληθωρισμό έχουμε, γι’ αυτό έχουμε και την ακρίβεια. Κάθε μέρα ανακοινώνεται κάτι καινούριο από την κυβέρνηση. Είχαμε μία νέα αύξηση κατώτατου μισθού, η οποία αθροιστικά φτάνει το 10%, καθώς είχαμε και τον Ιανουάριο αύξηση, έχουμε κάνει χρηματοδοτικές ενισχύσεις για να αυξήσουμε το εισόδημα των συμπολιτών μας και έχουμε μειώσει ασφαλιστικές εισφορές», ανέφερε αρχικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Όσον αφορά στην αισχροκέρδεια ο κ. Γεωργιάδης είπε πως, «κάνουμε ελέγχους καθημερινά για την αισχροκέρδεια. Έχουμε βάλει πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ πρόστιμο, για την αισχροκέρδεια. Προχθές ψηφίστηκε η διάταξη για τα υπερκέρδη. Το πρόστιμο που βάλαμε είναι το διπλάσιο του κέρδους που έβγαλε κάποιος από ένα προϊόν το οποίο πουλούσε πάνω από το πλαφόν του κέρδους που έχουμε θέσει, και αφορά στα άλευρα τα λάδια, τα κρέατα, τα τρόφιμα κατά κύριο λόγο», πρόσθεσε.

«Στη Βαρβάκειο μπορείς να αγοράσεις ελληνικό αρνάκι από 7,99 ευρώ, μπορείς να τα βρεις και πιο ακριβά. Η κυβέρνηση έδωσε έκτακτες ενισχύσεις στις ζωοτροφές, πλαφόν στο κέρδος, κάναμε ελέγχους για τα αποθέματα σε αρνιά, δουλέψαμε και η τιμή δεν ανέβηκε στα 16 ευρώ», πρόσθεσε χαρακτηριστικά. «Το πασχαλινό τραπέζι είναι 30%, για την ακρίβεια 25-30% πιο ακριβό σε σχέση με πέρυσι. Πέρυσι είχαμε την χαμηλότερη τιμή των τελευταίων 50 ετών. Πέρυσι και πρόπερσι είχαμε την καραντίνα, ο κόσμος δεν πήγε στο χωριό του. Σύγκριση θα πρέπει να γίνει με μία χρονιά φυσιολογική, για παράδειγμα το 2019, η αύξηση είναι 10%», σχολίασε σχετικά με το πασχαλινό τραπέζι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This