Παρασκευή 25/6/2021

Τι άλλο θα ακούσουμε! Το βιβλίο του… Γιάνη στα 100 καλύτερα του 21ου αιώνα

Ο Guardian δημοσίευσε το Σάββατο 21/9 τη λίστα του με τα 100 καλύτερα βιβλία του 21ου αιώνα.

Δεν ξέρουμε με τι κριτήριο έγινε αυτό, ούτε ποιοι «σοφοί» το αποφάσισαν όμως στην 86η θέση της εν λόγω λίστας συναντάμε το βιβλίο του… Γιάνη Βαρουφάκη «Ανίκητοι Ηττημένοι» («Adults in the Room»)!

Ο John Kampfner, πάντως που έγραψε την (ομολογουμένως ακατάληπτη) κριτική του βιβλίου για λογαριασμό του Guardian, ξεκίνησε με τα παρακάτω:

«Ίσως ο Μπάρακ Ομπάμα να είναι μην τόσο άγιος τελικά. Προτού καλωσορίσει τον μαχητικό υπουργό Οικονομικών στο Οβάλ Γραφείο, ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ είπε στο ελληνοαμερικανικό κοινό: “μπορεί να πάω σε αυτόν και να του ζητήσω δανεικά”. Το αστείο του ήταν ολότελα αποτυχημένο και η Ελλάδα έγινε στόχος γελοιοποίησης και bullying από τις μεγάλες δυνάμεις. Η εξάμηνη θητεία του Γιάνη Βαρουφάκη ήταν γεμάτη από καθημερινές αντεγκλήσεις με το ΔΝΤ, τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς και, κυρίως, τη γερμανική κυβέρνηση, η οποία τον αντιμετώπιζε με περιφρόνηση».

Δείτε στο link την αναλυτική λίστα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ