Ο Παναγιωτόπουλος έτοιμος να ξαναστείλει όπλα στην Ουκρανία

Δεσμεύτηκε στην παρέμβασή του στη συνάντηση υπουργών Άμυνας από 40 χώρες

Must Read

Για την προσφορά κάθε δυνατής ανθρωπιστικής και αμυντικής βοήθειας, ως συνεισφορά «στον αγώνα του ουκρανικού λαού για άμυνα και προστασία της ελευθερίας του», κατόπιν διαβούλευσης με τους εταίρους στην Ε.Ε. και τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ, δεσμεύτηκε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στην παρέμβασή του στη χθεσινή συνάντηση υπουργών Άμυνας από 40 χώρες.

Η συνάντηση οργανώθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Αμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Οστιν στην αεροπορική βάση Ramstein στην Γερμανία, κατά την οποία συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ουκρανία μετά την ρωσική εισβολή και η ανάγκη άμεσης παροχής βοηθείας προς τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις για την προάσπιση της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας. Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι «η εισβολή στην Ουκρανία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου που υπονομεύει την ευρωπαϊκή ασφάλεια και τα θεμέλια της διεθνούς έννομης τάξης».

Η Ελλάδα, υπογράμμισε, «υιοθέτησε από την πρώτη στιγμή σαφή και κατηγορηματική στάση εναντίον της εισβολής και του ρωσικού αναθεωρητισμού και συντάχθηκε με εταίρους και συμμάχους της όσον αφορά την απόφαση επιβολής κυρώσεων και πλήρους εφαρμογής τους, παρά το βαρύ οικονομικό τίμημα που συνεπάγονται». Στη συνάντηση συμμετείχε και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This