«Τραγουδώντας» στη βροχή ο Ευκλείδης – Γιατί τον «κράζει» η ΑΔΕΔΥ

Must Read

Έπειτα από μακρά θητεία στο υπουργείο Οικονομικών, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φαίνεται πως ακολουθεί τα χνάρια του Γιάνη Βαρουφάκη και άρχισε τα… σουλάτσα στους δρόμους.

Κατέβηκε λοιπόν στους δρόμους προκειμένου να διαδηλώσει. Και επειδή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν τη φοβάται τη βροχή, δεν πτοήθηκε από τις ψιχάλες και βρέθηκε χθες το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, διαμαρτυρόμενος και αυτός για το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο.

Βέβαια, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε αντίθεση με τους άλλους απεργούς διαδηλωτές, ήταν χαρούμενος και με ένα πλατύ χαμόγελο, καθώς, όπως έχει φανεί και από τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του, δεν αντιμετωπίζει κανένα βιοποριστικό πρόβλημα.

Φυσικά, δεν ήταν ο μοναδικός από τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρχαν κι άλλοι, όπως η πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου, η πρώην βουλευτής Αννέτα Καββαδία και ο πρώην υφυπουργός Νάσος Ηλιόπουλος.

Γιατί τον «κράζει» η ΑΔΕΔΥ

Χοντρό «κράξιμο» στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, «ρίχνει» η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ για την απόφαση του να παραστεί, χθες, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην Αθήνα, κατά του προωθούμενου προς ψήφιση στη Βουλή νέου αναπτυξιακού και εργασιακού πολυνομοσχεδίου.

«Όπως διαπιστώσαμε από φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στον τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης -γιατί στη συγκέντρωση και στην πορεία δεν τον αντιληφθήκαμε- στη χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. παραβρέθηκε ο τ. Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας ότι «το θράσος του κ. Τσακαλώτου είναι απύθμενο».

Ως Υπουργός Οικονομικών, επί 4 χρόνια, αρνούταν κατηγορηματικά να συναντήσει την ΑΔΕΔΥ, παρά τα επανειλημμένα αιτήματά μας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του τριτοβάθμιου συνδικαλιστικού φορέα των δημόσιων υπαλλήλων. «Η μόνη συνάντηση που έγινε μαζί του ήταν τον Ιούλιο του 2018, ύστερα από συγκέντρωση και επεισόδια που έγιναν στην είσοδο του Υπουργείου του με τη ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ και τραυματισμούς εργαζομένων. Σε εκείνη τη συγκέντρωση κατασχέθηκε η ντουντούκα της ΠΟΕΔΗΝ, ως φονικό εργαλείο, και συνδικαλιστικά στελέχη σύρθηκαν και σύρονται στην κρατική ασφάλεια κατηγορούμενα με τον μισό ποινικό κώδικα», καταλήγει η ΑΔΕΔΥ αναφέροντας ότι ο κ. Τσακαλώτος, ως ο υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έπραξε τα εξής:

  • Αρνήθηκε να καταβάλει με πολιτική απόφαση τον 13ο και 14ο μισθό στους Δημοσίους Υπαλλήλους,
  • πάγωσε τη διετία 16-17 για τη μισθολογική μας εξέλιξη,
  • παρέπεμψε στις καλένδες το επίδομα επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας,
  • συνυπέγραψε τη μείωση των κύριων συντάξεων κατά 40%,των επικουρικών κατά 50% και των συντάξεων χηρείας κατά 60%,
  • ψήφισε και εφάρμοσε ευλαβικά 3ο και 4ο μνημόνιο,
  • μείωσε το αφορολόγητο,
  • αύξησε τις εισφορές των εργαζομένων και των συνταξιούχων στον ΕΟΠΥΥ,
  • κατάργησε το ΕΚΑΣ,
  • ξεπούλησε τη δημόσια περιουσία στο υπερταμείο για 99 χρόνια,
  • ιδιωτικοποίησε τα14 περιφερειακά αεροδρόμια και τόσα άλλα!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This