Τι (ΔΕΝ) συζήτησαν Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και Νίκος Φίλης

Must Read

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης είναι ένα από τα πιο «εκρηκτικά» δίδυμα της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την μεγάλη κρίση που συντάραξε την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το Φθινόπωρο του 2016 με αφορμή το πρόγραμμα σπουδών των Θρησκευτικών;

Την οργίλη δεκασέλιδη επιστολή που είχε στείλει στον πρωθυπουργό ο Αρχιεπίσκοπος στοχοποιώντας τον -τότε- υπουργό Παιδείας για τη στάση που κρατούσε απέναντι στην Εκκλησία της Ελλάδος για το πρόγραμμα των Θρησκευτικών;

Η παρολίγον πολιτική κρίση για την κυβέρνηση εκτονώθηκε όταν ο Αλέξης Τσίπρας «θυσίασε» ως «Ιφιγένεια» τον Νίκο Φίλη και τον απέπεμψε από το υπουργικό συμβούλιο, για να τον αντικαταστήσει με τον Κώστα Γαβρόγλου.

Από το 2016 και μέχρι σήμερα οι σχέσεις Ιερώνυμου-Φίλη είναι ανύπαρκτες. Βέβαια, οι δυο τους έχει τύχει να βρεθούν σε δημόσιες εκδηλώσεις. Για αυτόν τον λόγο, ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο των δυο ανδρών είναι και σπάνιο και ταυτόχρονα μια εξαιρετική υπόθεση εργασίας για τους ειδικούς που αναλύουν την γλώσσα και την ψυχολογία του σώματος.

Όπως χθες το απόγευμα, που ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Νίκος Φίλης βρέθηκαν μαζί στην τελετή των εγκαινίων του βρεφικού τμήματος του Παιδικού Σταθμού του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου στο Χαλάνδρι. Στις φωτογραφίες ο Αρχιεπίσκοπος και ο πρώην υπουργός Παιδείας κάθισαν δίπλα δίπλα, δεν αντάλλαξαν όμως ούτε κουβέντα, ούτε βλέμμα. Όπως φαίνεται και από τη γλώσσα των σωμάτων τους, τη στάση τους, την απόσταση που χωρίζει τα καθίσματά τους και την αμηχανία στις κινήσεις τους, οι δυο άνδρες νιώθουν ακόμα αμοιβαία αμηχανία, ίσως και δυσφορία, όταν βρίσκονται στον ίδιο χώρο και σε πολύ μικρή απόσταση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This