Ουκρανία: Άνοιξε ξανά η ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο – Επικεφαλής ο Μανώλης Ανδρουλάκης!

Η ηρωικός πρόξενος της μαρτυρικής Μαριούπολης σε... πρεστιζάτο νέο πόστο

Must Read

Η ελληνική σημαία κυματίζει και πάλι στο Κίεβο, καθώς, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, η ελληνική πρεσβεία επαναλειτουργεί από σήμερα στην ουκρανική πρωτεύουσα, ενάμιση περίπου μήνα από τότε που έκλεισε λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Η ελληνική πρεσβεία είχε κλείσει στις 25 Φεβρουαρίου, μία μόλις μέρα μετά την εισβολή, με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, να ανακοινώνει, μάλιστα, μέσω ανάρτησης στο Twitter πως επικεφαλής της διπλωματικής μας αποστολής στο Κίεβο θα είναι, πλέον, ο ηρωικός πρόξενος της Μαριούπολης, Μανώλης Ανδρουλάκης!

 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών της Κένυας, Ρέιτσελ Ομάμο, ο Ν. Δένδιας ανέφερε πως ο Μανώλης Ανδρουλάκης, τοποθετήθηκε ως επιτετραμμένος της πρεσβείας, στέλνοντας, παράλληλα, μήνυμα πως η Ελλάδα, μέσω της πρεσβείας της στο Κίεβο και του προξενείου στην Οδησσό, βρίσκεται δίπλα στην ομογένεια, αλλά και δίπλα στον ουκρανικό λαό.

Όπως, εξάλλου, αναφέρει σε σχετική ανάρτηση, στο επίκεντρο της συνάντησης του με την υπουργό Εξωτερικών της Κένυας βρέθηκαν οι σχέσεις Ελλάδας – Κένυας και Ε.Ε. – Αφρικής, οι διεθνείς εξελίξεις και οι παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η πανδημία και η κλιματική αλλαγή.

Ο Ν. Δένδιας σημειώνει τέλος πως υπέγραψε με τη Ρέιτσελ Ομάμο Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ των ΥΠΕΞ των δύο χωρών για συνεργασία στον τομέα Διπλωματικής Εκπαίδευσης.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This