Την στάση του υποχωρητικού κατευνασμού καταγγέλλει ο Αντώναρος

Καλεί τον Μητσοτάκη να ενημερώσει ακριβώς για όσα συζητηθούν στην Ουάσιγκτον

Must Read

Αιχμηρή κριτική στην κυβέρνηση, όσον αφορά στις επιλογές της στην εξωτερική πολιτική κυρίως σε σχέση με την Τουρκία, ασκεί ο Ευάγγελος Αντώναρος, μετά και τα όσα ακούστηκαν στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Αφορμή ουσιαστικά αποτέλεσαν τα όσα είπε από το βήμα του συνεδρίου ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Έτσι ο κ. Αντώναρος με μια ανάρτησή του στο facebook καταγγέλλει την στάση του υποχωρητικού κατευνασμού σχετικά με την Τουρκία. Καλεί όμως ταυτόχρονα τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δημοσιοποιήσει πλήρως τα όσα θα συζητήσει στον Ουάσιγκτον με τον Τζο Μπάιντεν.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν θα μετάσχω για την ώρα στη κατ’ εμέ αδιέξοδη συζήτηση ποιος είναι περισσότερο η λιγότερο πατριώτης.
Θα μείνω όμως σε μια διαπίστωση: Διαχρονικά, εδώ και 40 χρόνια, η διαφορά μας με την Τουρκία είναι μία. Η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ.
Όταν μιλάμε ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ξαφνικά και ανεύθυνα για “διαφορές” σε πληθυντικό δεν εγκαταλείπουμε μόνο μία πάγια θέση.
Αφήνουμε να πλανώνται — όχι τόσο μεταξύ ημών και της Τουρκίας — αλλά κυρίως στο διεθνές περιβάλλον οι αναθεωρητικές και διεκδικητικές θέσεις της Άγκυρας που κάθε άλλο παρά περιστασιακές είναι.
Και ταυτόχρονα: Οσο πιο συχνά επαναλαμβάνονται και όσο κλιμακώνονται από την Τουρκία αυτές οι θεσεις κι εμείς τις αντιμετωοπίζουμε με στάση υποχωρητικού κατευνασμού τόσο ενθαρρύνονται οι τρίτοι να μας λένε “βρείτε τα μεταξύ σας”.
Αυτό άλλωστε θα ακούσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τις επόμενες μέρες στην Ουάσιγκτον.
Φτάνει να μας πει ακριβώς τι άκουσε κι όχι να ενημερώσει μονομερώς τα πειθήνια συστημικά ΜΜΕ τι δήθεν είπε ο ίδιος.

ΥΓ. Οι σημερινές μαζικές παραβιάσεις του FIR Aθηνών επιβεβαιώνουν απλά ξανά ότι η Τουρκία δοκιμάζει τις αντοχές, τα νεύρα και την αποφασιστικότητα μας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This