Από τον Γ.Γ. του ΟΗΕ ως τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής – Ποιους θα δει σήμερα ο πρωθυπουργός

Must Read

Με τη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, (16:40 ώρα Ελλάδος) ξεκινά το σημερινό πρόγραμμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της παρουσίας του στην 74η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Υπενθυμίζεται πως τόσο ο Γ.Γ. του ΟΗΕ όσο και ο Έλληνας πρωθυπουργός έχουν ήδη συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στη συνέχεια της ημέρας, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, τον οποίο θα συναντήσει και ο Γ.Γ. του ΟΗΕ αύριο.

Τη συνάντηση αυτή ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε και στην Αστόρια, μιλώντας στους ομογενείς χθες το βράδυ. Ο πρωθυπουργός είπε πως στις συνομιλίες που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο έθεσε το θέμα των τουρκικών παραβιάσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ, ενώ διαμήνυσε πως η Ελλάδα θα βρίσκεται «δίπλα στους Κύπριους αδερφούς μας στην υπεράσπιση των δικαίων τους».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η διμερής συνάντηση του κ. Μητσοτάκη (στις 19.30 ώρα Ελλάδος) με τον πρωθυπουργό της Ινδίας, Narendra Μοdi. Η Ινδία ήταν φέτος η τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και ήδη προωθείται η περαιτέρω σύσφιξη των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών με την ανταλλαγή επιχειρηματικών αποστολών.

Επίσης, την Πέμπτη, στις 18.00 (ώρα Ελλάδος) είναι προγραμματισμένη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με εκπροσώπους Εβραϊκών οργανώσεων.

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

Λίγο αργότερα ο κ. Μητσοτάκης θα παραστεί σε γεύμα με στελέχη της ομογένειας, ενώ μετά θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο.

Το πρόγραμμα του σήμερα θα αρχίσει νωρίς το πρωί, στις 07:45 τοπική ώρα, με την παρουσία του σε πρόγευμα εργασίας του Council on Foreign Relations.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This