Κυρά τής Ρω: Τιμή στην εμβληματική πατριώτισσα

Σαράντα χρόνια συμπληρώθηκαν από τον θάνατο της γυναίκας που κάθε μέρα ύψωνε την ελληνική σημαία στην ακριτική νησίδα

Must Read

Σαράντα χρόνια συμπληρώθηκαν από τον θάνατο της πιο εμβληματικής μορφής της ακριτικής Ελλάδας, της Κυράς τής Ρω.

Η κατά κόσμον Δέσποινα Αχλαδιώτη από το 1943 ως τον θάνατό της ύψωνε την ελληνική σημαία στην ακριτική νησίδα της Ρω κάθε πρωί και την κατέβαζε με τη δύση του ήλιου.

Το όνομά της έγινε σύμβολο και με ανάρτησή του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη της και την προσφορά της: «40 χρόνια από τον θάνατο της Κυράς τής Ρω. Δεν ξεχνάμε τη Δέσποινα Αχλαδιώτη, που αφιέρωσε τη ζωή της στο να φυλάττει “Θερμοπύλες“».

Ο κ. Δένδιας συνόδευσε την ανάρτησή του με μια φωτογραφία από την επίσκεψή του και την κατάθεση στεφάνου το 2014, ως υπουργός Άμυνας τότε, στη Ρω.

Η Κυρά τής Ρω, με το πρόσωπό της γεμάτο από τις ρυτίδες της σκληρής ζωής, έμεινε χαραγμένη με ανεξίτηλα γράμματα στην ελληνική Ιστορία για τη γενναιότητα, τον πατριωτισμό της και την προσφορά της στο έθνος.

Μόλις 12 μίλια από τις τoυρκικές ακτές

Η Ρω βρίσκεται 4 μίλια δυτικά από το Καστελόριζο και σε απόσταση 12 μιλίων από τις τoυρκικές ακτές. Ονομάζεται και «Αγιος Γεώργιος» ή «αρχαία Ρώγη» ή «Ρόπη». Σε αυτή τη μικρή βραχονησίδα ζούσαν η Δέσποινα Αχλαδιώτη και ο άντρας της, με λίγα ζώα τα οποία κάλυπταν τις ανάγκες τους.

Εκεί, στην άκρη της Ελλάδας, δίπλα στην Τουρκία, η Δέσποινα Αχλαδιώτη ύψωνε κάθε πρωί την ελληνική σημαία και την υπέστελλε κάθε βράδυ για περισσότερα από 34 χρόνια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This