«Μαύρες» προβλέψεις Ζερεφού για το κλίμα

Must Read

Τον επικείμενο κίνδυνο της κλιματικής αλλαγής επισήμανε ο καθηγητής, Χρήστος Ζερεφός, προειδοποιώντας ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα το κόστος της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα θα φτάσει στο τέλος του αιώνα τα 700 δισ. ευρώ, θα είναι δηλαδή διπλάσιο του σημερινού εξωτερικού χρέους της χώρας μας!

Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο ακαδημαϊκός και ομότιμος καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις αρνητικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, τονίζοντας ότι «θα είμαστε χωρίς επιστροφή όταν το ακραίο γίνει σύνηθες», σημειώνοντας ταυτοχρόνως ότι «η φύση δεν χαμογελάει, εκδικείται».

Ο καθηγητής προανήγγειλε μάλιστα ότι στο εξής θα έχουμε έναν καύσωνα τον χρόνο. «Παλαιότερα είχαμε έναν καύσωνα κάθε 30 χρόνια, την τελευταία τριακονταετία έχουμε, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, έναν χρόνο παρά χρόνο, ενώ τείνουμε να έχουμε έναν κάθε χρόνο», όπως είπε.

Από τη συζήτηση δεν έλειψαν και οι αναφορές στην τραγωδία στο Μάτι, όταν ο βουλευτής Μάριος Κάτσης (ΣΥΡΙΖΑ) κατήγγειλε γαλάζια «τυμβωρυχία» επικαλούμενος την προχθεσινή τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΟΗΕ για το Μάτι.

Ο Χρήστος Ζερεφός σχολίασε ότι «ήταν πράγματι ακραίος ο καιρός στο Μάτι, αλλά ήταν ατυχής και η αντιμετώπιση του θέματος και ήμουν ο πρώτος που το είχε πει στον Αλέξη Τσίπρα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This