Νέες απειλές «φούσκες» από Αδωνι, ενώ η τιμή της βενζίνης «καλπάζει»

Παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα είναι η τέταρτη - πέμπτη χώρα με τα ακριβότερα καύσιμα στην Ευρώπη

Must Read

Τη στιγμή που η τιμή της βενζίνης τείνει να ξεπεράσει σε κάποιες περιοχές της χώρας τα 2,5 ευρώ το λίτρο, ο Αδωνις Γεωργιάδης συνεχίζει να προσεγγίζει το ζήτημα με επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων προανήγγειλε την επιβολή προστίμων σε πρατήρια και εταιρίες που αισχροκερδούν, κάτι που σημαίνει ότι μέχρι σήμερα η κατάσταση στην αγορά καυσίμων είναι ουσιαστικά ανεξέλεγκτη. «Εχουμε δώσει οδηγίες σε όλα μας τα συνεργεία και ασχολούνται κυρίως με τα πρατήρια. Δυστυχώς, έχουμε βρει αρκετές παραβάσεις και σε πρατήρια και σε εταιρίες. Βάσει του πλαφόν που έχουμε θεσπίσει, κανένας δεν μπορεί να κερδίζει περισσότερα απ’ όσα κέρδιζε την 1η Σεπτεμβρίου του ’21. Σύντομα θα ανακοινωθούν τα σχετικά πρόστιμα» είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κ. Γεωργιάδης.

Υπογράμμισε πως το Fuel Pass θα συνεχιστεί για όσο διαρκεί η κρίση, ενώ παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα είναι η τέταρτη – πέμπτη χώρα με τα ακριβότερα καύσιμα στην Ευρώπη, κάτι που ίσχυε πάντα. «Η τιμή στο διυλιστήριο έχει αυξηθεί, όπως σε όλη την Ευρώπη. Πρώτον, διότι η τιμή του βαρελιού έχει κολλήσει περίπου στα 110 δολάρια το βαρέλι, αλλά ταυτόχρονα έχει πέσει πολύ το ευρώ σε σχέση με το δολάριο. Αρα, λοιπόν, έχουμε αύξηση της βενζίνης και αύξηση του κόστους με το ευρώ. Αυτό είναι που αυξάνει την τιμή» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This