Έκρυβαν τις παραβιάσεις για 48 ολόκληρες ώρες!

ΤΟ ΓΕΕΘΑ δεν ανακοίνωνε τις προκλήσεις της Άγκυρας, όσο ο Μητσοτάκης ήταν στις ΗΠΑ, για να μη χαλάσει η φιέστα!

Must Read

Είναι απορίας άξιο αν η ελληνική εξωτερική πολιτική διεξάγεται υπό το πρίσμα των συμφερόντων του Μεγάρου Μαξίμου και της υποστήριξης του εκάστοτε επικοινωνιακού αφηγήματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ή αν τελικά εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Απαντήσεις θα πρέπει να δώσουν οι κ. Μητσοτάκης και Δένδιας στο πιο πρόσφατο παράδειγμα: στην απόκρυψη επί δύο ολόκληρα 24ωρα της τουρκικής πρόκλησης, με την πτήση δύο μαχητικών αεροσκαφών, που έφτασαν 2,5 μίλια από την Αλεξανδρούπολη.

Η συγκεκριμένη πτήση των τουρκικών F-16 έγινε στις 18 Μαΐου, την περασμένη Τετάρτη. Την Τρίτη το απόγευμα, στις 6 ώρα Ελλάδος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλούσε στο αμερικανικό Κογκρέσο και στη συνέχεια είχε τις συναντήσεις με την Κάμαλα Χάρις και το υπόλοιπο πρόγραμμα της επίσκεψης στην Ουάσινγκτον. Λίγες ώρες μετά, οι Τούρκοι έφτασαν στο σημείο να αμφισβητήσουν την κυριαρχία της Ελλάδας και οι Ελληνες ενημερώθηκαν την Παρασκευή 20 Μαΐου.

Τα χειροκροτήµατα στο Κογκρέσο δεν κάλυψαν τον ήχο των τουρκικών F-16 στον ελληνικό εναέριο χώρο

Επί δύο ημέρες το ΓΕΕΘΑ δεν ανακοίνωσε την απίστευτη πρόκληση. Γιατί δεν ανακοινώθηκε; Γιατί αποσιωπήθηκε μία από τις πλέον σημαντικές προκλήσεις της Άγκυρας των τελευταίων μηνών, ίσως και των τελευταίων χρόνων;

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα militaire.gr, «οι Τούρκοι έχουν πετάξει στον Έβρο τον Ιανουάριο του 1993 -κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τότε- και τον Μάρτιο του 2020, όταν έκαναν 8 υπερπτήσεις. Θεώρησε ότι δεν ήταν σημαντικό το γεγονός; Δύσκολο να το πιστέψουμε».

Θα χαλούσε την πανηγυρική ατμόσφαιρα

Θεώρησε το ΓΕΕΘΑ ότι, αν προχωρούσε στην ανακοίνωση της πτήσης των τουρκικών F-16, θα χαλούσε την πανηγυρική ατμόσφαιρα που είχε στήσει το σύστημα του Μεγάρου Μαξίμου και θα χαλούσε η εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ήδη επικρινόταν στο εσωτερικό της χώρας επειδή δεν τόλμησε να αναφέρει και στο Κογκρέσο αλλά και στη συνάντησή του με τον Μπάιντεν το όνομα «Τουρκία»;

Χωρίς απάντηση, αλλά και χωρίς ενημέρωση για τον ελληνικό λαό, φτάσαμε στο απόγευμα της Παρασκευής, για να βγει το διάβημα από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών: «Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την πρωτοφανή παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας από δύο τουρκικά μαχητικά, τα οποία εισήλθαν παράνομα στον εθνικό εναέριο χώρο μας και προσέγγισαν την Αλεξανδρούπολη σε απόσταση μόλις 2,5 ναυτικών μιλίων. Η ενέργεια αυτή αποτελεί σαφέστατη κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας. Εντάσσεται στην προσπάθεια της Τουρκίας να προβάλει τον νεοοθωμανικό αναθεωρητισμό της, καταπατώντας όλους τους θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This