Εκπρόσωπος μιας άλλης χώρας στο Νταβός!

Ο πρωθυπουργός μίλησε για «δυναμική οικονομία που έχει ξεπεράσει όλες τις παθογένειες»

Must Read

Με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα μας το συντομότερο δυνατόν και τη συνέργεια των επενδυτών με ελληνικές επιχειρήσεις, ο πρωθυπουργός βρέθηκε χθες στο Νταβός της Ελβετίας, όπου πήρε μέρος στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF).

Στο Νταβός ο πρωθυπουργός συναντήθηκε χθες το απόγευμα με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, συζήτησε μαζί της τις τελευταίες εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία, εν όψει και της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 30 και 31 Μαΐου.

Ως γνωστόν, η κυβέρνηση επενδύει πολλά σε αυτή τη συνεδρίαση και προσδοκά λήψη γενναίων μέτρων στήριξης των πολιτών από την ενεργειακή κρίση, που έχει εκτινάξει τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Ο κ. Μητσοτάκης έχει προτείνει στην Κομισιόν και στους Ευρωπαίους εταίρους, όπως έχουν δηλώσει και ο ίδιος και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, να αξιοποιηθούν τα αδιάθετα κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αλλά και να επιβληθεί πλαφόν τόσο στη χονδρική όσο και στη λιανική αγορά της ενέργειας.

Ο κ. Μητσοτάκης στο Νταβός είχε συναντήσεις και με παράγοντες επενδυτικών φορέων, ενώ χθες το βράδυ έκανε μία από τις τρεις εισαγωγικές τοποθετήσεις, μαζί με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ και τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, σε δείπνο με αντικείμενο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και τον παγκόσμιο ρόλο της Ε.Ε. μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με κυβερνητική ενημέρωση, κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον διευθύνοντα σύμβουλο του επενδυτικού ταμείου του Αμπού Ντάμπι Mubadala, Khaldoon Khalifa Al Mubarak εξετάστηκαν «ώριμα projects που προσελκύουν επενδυτικό ενδιαφέρον στην Ελλάδα», στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας συνεπενδύσεων, η οποία έχει διευρυνθεί ουσιαστικά φέτος. Στη συνάντηση έλαβε μέρος και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης. Στη συνάντηση με τον ιδρυτή και διευθυντή Επενδύσεων της Bridgewater Associates, Ray Dalio, συζητήθηκαν η ανάδειξη παραδοσιακών και νέων ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων και οι ευκαιρίες που προσφέρει η χώρα μας χάρη στο υψηλής κατάρτισης ανθρώπινο δυναμικό.

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Jared Cohen, διευθύνοντα συμβούλιο της Jigsaw, η οποία αποτελεί δημιούργημα της Alphabet, και αμέσως μετά με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Trafigura, Jeremy Weir, με τον οποίο συζήτησε για την προοπτική ενεργειακού μετασχηματισμού της ελληνικής ακτοπλοΐας, στο πλαίσιο της ευρύτερης ολιστικής στρατηγικής για στροφή προς πράσινες μορφές ενέργειας, τόσο στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις όσο και στις υποδομές ελληνικών νησιών.

Στις συναντήσεις του με τους οικονομικούς και επενδυτικούς παράγοντες ο πρωθυπουργός θέλησε να περάσει το μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει «μια δυναμική οικονομία που έχει ξεπεράσει τις δυσκολίες και τις παθογένειες του παρελθόντος, και στηρίζει την επιχειρηματικότητα και τις ιδιωτικές επενδύσεις».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This