Το ανέκδοτο «πανεπιστημιακή αστυνομία»

Παραδοχή Θεοδωρικάκου: Θα κάνουν περιπολίες μόνο σε εξωτερικούς χώρους και θα είναι άοπλοι

Must Read

Πλήρως επιβεβαίωσε όσα η «δημοκρατία» πρώτη είχε αποκαλύψει για την πλήρη απαξίωση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος σε δηλώσεις του επί της ουσίας παραδέχθηκε ότι από την αρχική προεκλογική δέσμευση της Ν.Δ. για ασφάλεια και τάξη στα πανεπιστήμια δεν έχει απομείνει παρά μόνον ένα κέλυφος.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η Πανεπιστημιακή Αστυνομία, που μέχρι τις 10 Ιουνίου θα έχει αρχίσει να λειτουργεί, δεν θα κάνει τίποτε άλλο παρά «περιπολίες» στους εξωτερικούς μόνο χώρους των campus της Πολυτεχνειούπολης και της Πανεπιστημιούπολης. Η κυβέρνηση, δηλαδή, κατάφερε να μετατρέψει ένα αίτημα που σύσσωμη η βάση της Νέας Δημοκρατίας στήριζε σε ένα «σκιάχτρο» και τίποτε παραπάνω.

Είναι λυπηρό μια πραγματικά σοβαρή μεταρρύθμιση για την Παιδεία να μετατρέπεται σε επικοινωνιακό πυροτέχνημα, το οποίο μάλιστα δεν είναι διόλου απίθανο να έχει «πρόσθετο κόστος» για την ΕΛ.ΑΣ., που θα κληθεί να διαχειριστεί έναν ρόλο δίχως τα απαραίτητα εργαλεία, βάζοντας ίσως σε κίνδυνο ακόμη και τη σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών, οι οποίοι, εκτός από το ότι θα είναι άοπλοι, δεν θα έχουν ούτε καν κάμερες, όπως είχε συζητηθεί αρχικά.

Αντί για τα «αστυνομικά τμήματα» εντός των σχολών, αντί για ισχυρή αστυνόμευση των κέντρων παρανομίας, έχουμε δεκάδες ενστόλους που θα κόβουν βόλτες στα campus μόνο και μόνο για να μπορούν οι υπεύθυνοι στο υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να λένε ότι «υλοποίησαν» τη δέσμευσή τους. Πρόκειται περί κοροϊδίας του ελληνικού, λαού αφού για τα σημεία που πραγματικά χρειάζονται αστυνόμευση, όπως Πολυτεχνείο, ΑΣΟΕΕ, Νομική και τα υπόλοιπα, δεν υπάρχει η παραμικρή δέσμευση, παρά μόνο κάποιες αοριστίες του κ. Θεοδωρικάκου περί υποχρέωσης των πρυτανικών Aρχών να φτιάξουν τουρνικέ και να βάλουν κάμερες από τον… Οκτώβριο. «Υλικό για κωμωδία» θα μπορούσε να σχολιάσει κανείς, αφού τρία χρόνια μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη Ν.Δ. δεν έχει γίνει… τίποτε!

Αν βέβαια ήταν κανένα ζήτημα που θα εξασφάλιζε στον υπουργό «like» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα έκανε συνεχείς παρεμβάσεις. Αν αφορούσε κανένα γατί, καμιά κότα, θα έτρεχε να κινητοποιήσει μέχρι και την Αντιτρομοκρατική

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This