Τι… αλέθουν εκεί στο περιβάλλον σου Κυριάκο Μητσοτάκη;

Must Read

Ένα δαιδαλώδες σύστημα που φημολογείται ότι δρα παρασκηνιακά, εξυπηρετώντας κυρίως προσωπικές επιδιώξεις συγκεκριμένων προσώπων αντί για τα «εθνικά συμφέροντα», ψιθυρίζεται πως έχει αναπτυχθεί στην Ελλάδα. Καταγγελίες για παρακολουθήσεις και ηλεκτρονικά χακαρίσματα. Πρακτικές που συνήθως περιλαμβάνονται στις αστυνομικές νουβέλες της νοτιοαμερικάνικης λογοτεχνίας, εξελίσσονται με την εμπλοκή προσώπων από ΜΜΕ και επιρροή σε συγκεκριμένα τμήματα της δικαιοσύνης. Ένα δίκτυο που ένα μεγάλο… πλοκάμι φτάνει μέχρι και το άμεσο περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου ως τον άνθρωπο που παρακολουθεί διακριτικά και «παρεμβαίνει» όποτε χρειαστεί.

Το ποιος … αλέθει στο παρασκήνιο στο Μέγαρο Μαξίμου και με τι επιδιώξεις είναι θέμα χρόνου να αποκαλυφθεί. Φαίνεται πως οι θέσεις και τα αξιώματα που έχουν πάρει από τον Πρωθυπουργό δεν τους αρκούν και ψάχνονται στο παρασκήνιο για να στήσουν το δικό τους σύστημα, εν αγνοία (;) του Κ. Μητσοτάκη. Πως το λέει η παροιμία; «Ο Μυλωνάς έγινε βασιλιάς και πάλι αλεύρι γύρευε».

Το νήμα άρχισε να ξετυλίγεται πριν μερικές εβδομάδες. Ένας δημοσιογράφος του οικονομικού ρεπορτάζ κατήγγειλε δημοσίως πως παρακολουθούν τις επικοινωνίες του. Με διάφορα εξελιγμένα συστήματα και με την εμπλοκή τεχνολογίας από ξένες δυνάμεις έκαναν φύλλο και φτερό  τα κινητά και τα email του δημοσιογραφου. Καλά έκανε  και το κατήγγειλε, εφόσον είχε υποψίες. Μάλιστα η δημοσιοποίηση της υπόθεσης προκάλεσε και εισαγγελική παρέμβαση. Η είδηση όμως πέρασε στα ψιλά.

Δεν βοήθησε το γεγονός πως τα στοιχεία είναι περισσότερο υποθέσεις και λιγότερο τεκμήρια. Από τη μία οι καταγγελίες στηρίζονταν στις υποψίες του δημοσιογράφου και από την άλλη η είδηση αναδείχτηκε από συγκεκριμένα εκ διαμέτρου αντίθετα δημοσιογραφικά κέντρα. Κέντρα και «κύκλους» που … τέμνονται μόνο στο συγκεκριμένο πρόσωπο του Μεγάρου Μαξίμου και δύο δημοσιογραφικά κέντρα.

 

Ένας δημοσιογράφος που τα γερμανικά συμφέροντα τον λατρεύουν δεκαετίες, μαζί με τον «συστημικό» δημοσιογράφο που έχει γράψει χιλιόμετρα σε ΗΠΑ και Ελλάδα και  ΜΜΕ που πρόσκεινται στην αντιπολιτευση. Όλοι ψάχνουν ένα θέμα κοινό! Άλλοι για να βάλουν πλάτη στην Κουμουνδούρου και άλλοι για να κάνουν αβάντα στον άνθρωπο του Κυριάκου. Κι όλοι μαζί, δήθεν, προσπαθούν να βοηθήσουν τον απελπισμένο οικονομικό συντάκτη να βρει την άκρη του νήματος και να δει αν τον παρακολουθούν και ποιοι.

Όμως η εγχώρια… αστυνομική νουβέλα έχει και συνέχεια. Λέγεται πως το συγκεκριμένο πρόσωπο που βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου, δίπλα από τον Πρωθυπουργό, βρήκε την ευκαιρία να παίξει τα δικά του χαρτιά με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση. Στο παρασκήνιο κυκλοφορεί πως ο συγκεκριμένος συνεργάτης του Πρωθυπουργού έχει συναντηθεί ουκ ολίγες φορές με τον «υπό παρακολούθηση» οικονομικό συντάκτη στο παρελθόν.

 

Εν κρυπτώ και παραβύστω. Ακούγεται δε πως ίσως εκείνος τον ενθάρρυνε να βγει να καταγγείλει ότι τον παρακολουθούν. Κι αφού τον έπεισε στη συνέχεια ο ίδιος ενεργοποίησε τον «γερμανόφιλο» δημοσιογράφο  να ρίξει το βλέμμα του πάνω στη συγκεκριμένη υπόθεση. Για να σηκώσουν σκόνη. Κι ως γνωστόν επειδή η σκόνη είναι σαν το αλεύρι, όταν μπαίνει στα μάτια δεν βλέπεις τίποτα και μπορεί να κάνεις άστοχες κινήσεις.

Κινήσεις μυστηριώδεις, όπως η εμπλοκή του περιβάλλοντος πολιτικου αρχηγου στην υπόθεση. Που κάποιοι  βρήκαν την ευκαιρία να «σηκώσουν» το θέμα πολιτικά, χωρίς να γνωρίζουν πως πίσω από την αντιπολίτευση που κάνουν βρίσκεται άνθρωπος από το Μέγαρο Μαξίμου! Για να κάνουμε μία σύνοψη: Στον πολιτικο αρχηγο  «πουλάνε» ότι η υπόθεση έχει  ψωμί και μπορεί να σηκώσει αντιπολίτευση. Στο Μέγαρο Μαξίμου βρήκε, λένε, την ευκαιρία ο συνεργάτης του Μητσοτάκη να κάνει προσωπικά παιχνίδια.

 

Και οι «συστημικοί» δημοσιογράφοι– που συστήνονται ως οι πνευματικοί καθοδηγητές του Πρωθυπουργού γιατί έχουν διεθνη εμπειρία – να συναγελάζονται με ένα σύστημα που επικαλείται πως έχει στενούς δεσμούς με πρόσωπα της δικαιοσύνης. Μία υπόθεση που δεν έχει αρχή, μέση και τέλος. Που ξεκίνησε από έναν οικονομικό συντάκτη που υποστηρίζει ότι τον παρακολουθεί η κυβέρνηση (αλλά ταυτόχρονα είναι και έμμισθος συνεργάτης της Νίκης Κεραμέως) και φαίνεται να συναντιέται συχνά πυκνά με τον στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού. Πιο «μύλος» η υπόθεση δεν γίνεται. Φανταστείτε να πιάσουν και οι ζέστες των εκλογών…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This