Πυρά κατά του νέου κλιματικού νόμου – Η «εξαφάνιση» των υπερκερδών

«Προστατεύει τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων», είπε ο Αλέξης Τσίπρας - Για «κυβερνητική μεθόδευση» μιλά η Ελληνική Λύση

Must Read

Σε υψηλούς τόνους διεξάγεται στη Βουλή η συζήτηση για τον κλιματικό νόμο της Κυβέρνησης, με τον Αλέξη Τσίπρα να λέει ότι αυτός φτιάχτηκε «όχι για να προστατεύσει το περιβάλλον αλλά για να προστατευτούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, μεταφέροντας το κόστος στην κοινωνική πλειοψηφία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίασε ότι «σήμερα, έναν χρόνο μετά από τη συζήτηση που είχε γίνει στην αίθουσα μετά από πρωτοβουλία της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά για τις αρχές που θα πρέπει να διέπουν έναν αξιόπιστο, βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο κλιματικό νόμο, αυτό που συζητιέται σε κάθε σπίτι, σε κάθε επιχείρηση είναι το υπαρξιακό πρόβλημα της επιβίωσης τους».

Εξαπολύοντας επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως «αντί να ψάχνει απάντηση στα κρίσιμα και υπαρξιακά προβλήματα της οικονομίας και στα «τετριμμένα» θέματα της καθημερινότητας των πολιτών – όταν δεν είναι με το κρατικό αεροσκάφος σε ιδιωτική επίσκεψη στις ΗΠΑ, τρεις μέρες μετά την επιστροφή του από επίσημη επίσκεψή του εκεί, να παρακολουθεί τελικούς του ΝΒΑ, δίνοντας το παράδειγμα της ολιστικής του αντίληψης για τη ποιότητα της ζωής-, προσπαθεί να βρει απάντηση στο υπαρξιακό πρόβλημα της κυβέρνησης του. Απάντηση όμως δεν βρίσκει».

Σημείωσε ότι το κόστος του αναγκαίου δρόμου της πράσινης μετάβασης είναι αναγκαίο να το επωμιστούμε για χάρη των επόμενων γενεών, όμως «το κρίσιμο ερώτημα είναι ποιος θα το πληρώσει. Εμείς λέμε να αναλάβουν το μεγαλύτερο μέρος οι έχοντες την οικονομική δύναμη, εσείς λέτε και αυτό το κόστος να το αναλάβουν τα κορόιδα», είπε, κατηγορώντας τη ΝΔ σε κάθε νομοθετική πρωτοβουλία της εξυπηρετεί συμφέροντα, από την Παιδεία, την Υγεία, το Ασφαλιστικό, το Περιβάλλον και την Ενέργεια.

Ρώτησε «πώς μπορεί να μιλά η κυβέρνηση για όραμα για δίκαιη και βιώσιμη ενεργειακή μετάβαση όταν έχετε αφήσει το ράλι της αισχροκέρδειας στο ρεύμα και τα καύσιμα να συρρικνώνει το εισόδημα νοικοκυριών και επιχειρήσεων».

Ελληνική Λύση: «Δεν θα να νομιμοποιήσουμε με την ψήφο μας την ληστεία του ελληνικού λαού από τα καρτέλ»

Για απαράδεκτη κυβερνητική μεθόδευση υπέρ των καρτέλ ενέργειας, μέσω τροπολογιών, έκανε λόγο η Ελληνική Λύση λίγο πριν πάρει το λόγο στο βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Αναλυτικά:

Κατά τη γνώριμη τακτική της η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει μια ακόμα τροπολογία, χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση, στην οποία και πάλι περιλαμβάνει μαζί με «φιλολαϊκές» διατάξεις, μία πρωτοφανή μεθόδευση υπέρ των «καρτέλ» ενέργειας, ζητώντας να ψηφισθούν συνολικά, με προφανή στόχο να «παγιδεύσει» την αντιπολίτευση.

Στο πρώτο άρθρο της Τροπολογίας προβλέπεται αυτή η έστω κουτσουρεμένη ψηφοθηρική παροχή προς φυσικά μόνο πρόσωπα μέχρι 600 ευρώ και με αυστηρές προϋποθέσεις και χρονικά όρια. Στην δεύτερη όμως που υποτίθεται ότι ρυθμίζεται η φορολογία των υπερκερδών των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας υπάρχουν διατάξεις, που ουσιαστικά υπαγορεύουν στην ΡΑΕ μία μέθοδο υπολογισμού που «εξαφανίζει» τα υπερκέρδη! Όλα αυτά με σωρεία ρυθμίσεων που θα καθοριστούν με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και με φυσικά με εξαίρεση των παραγωγών ΑΠΕ.

Η Ελληνική Λύση ζήτησε να διαχωριστούν τα σχετικά άρθρα, χωρίς να εισακουστεί. Θα ψηφίσουμε λοιπόν «παρών», διότι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε με την ψήφο μας την ληστεία του ελληνικού λαού από τα καρτέλ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This