Δένδιας: «Αποδεικνύεται πόσο δίκιο έχουμε ότι η Τουρκία μας απειλεί»

Ξεκάθαρη απάντηση από τον Έλληνα ΥΠΕΞ στις απειλές του Τσαβούσογλου που έθεσε θέμα κυριαρχίας στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου

Must Read

Στις ακραία προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος ζητά αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών του ανατολικού Αιγαίου, εκτοξεύοντας απειλές προς τη χώρα μας, απάντησε ο Νίκος Δένδιας.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους στο Σεράγιεβο, τόνισε ότι η Τουρκία εκτίθεται με τις τοποθετήσεις της και ότι πλέον αποδεικνύεται ότι στρέφεται κατά της Ελλάδας με ευθείες απειλές.

«Αντιλαμβάνομαι απόλυτα τον εκνευρισμό που προκάλεσε στην Τουρκία η επιστολή της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη. Η επιστολή με την οποία απαντήσαμε με απόλυτα πειστικό και νομικά τεκμηριωμένο τρόπο σε όλες τις τουρκικές αιτιάσεις» δήλωσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ και σημείωσε ότι η Άγκυρα πρέπει να αποφύγει την όξυνση:

«Νομίζω, όμως, ότι αυτό που θα πρέπει να κάνει η τουρκική πλευρά είναι να αποφεύγει τις προσβολές, τους χαρακτηρισμούς, τη διαρκή όξυνση. Αυτό δεν οδηγεί πουθενά» είπε ο Νίκος Δένδιας και ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα ακολουθεί το Διεθνές Δίκαιο:

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει τον δρόμο τον οποίο έχει επιλέξει. Το δρόμο του Διεθνούς Δικαίου, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, το δρόμο των Ηνωμένων Εθνών, το δρόμο των ευρωπαϊκών και των παγκόσμιων αξιών» πρόσθεσε και τόνισε ότι πλέον αποδεικνύεται περίτρανα ότι η Τουρκία απειλεί τη χώρα μας: «Και η Τουρκία με τοποθετήσεις σαν τις τελευταίες απλώς εκτίθεται. Και αποδεικνύει σε όλους, ακόμη και τους πιο δύσπιστους, πόσο δίκαιο έχουμε όταν λέμε, ότι η Τουρκία μας απειλεί» δήλωσε ο κ. Δένδιας.

Υπενθυμίζεται ότι ο νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στο Anadolu, δήλωσε ότι η χώρα μας παραβιάζει το καθεστώς των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και ζήτησε να αποστρατιωκοποιηθούν τα νησιά , διαφορετικά θα ανοίξουν «τη συζήτηση για την κυριαρχία των νησιών».

Μάλιστα παρουσίασε και χάρτη με όλα τα ελληνικά νησιά για τα οποία η Άγκυρα ζητά με προκλητικό τρόπο να προχωρήσει η αποστρατικοποίηση. Πρόκειται για τα νησιά: Σαμοθράκη, Λήμνος, Λέσβος, Ψαρά, Σάμος, Πάτμος, Ικαρία, Λέρος, Κως, Τήλος, Κάρπαθος, Καστελόριζο, Ρόδος και Σύμη.

Απειλές και από τον Τσελίκ

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος συνέχισε την επιθετική ρητορική κατά της Ελλάδας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός «λέει πως οι όροι είναι ξεπερασμένοι». Μάλιστα υποστήριξε ότι «τα νησιά πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα» και έθεσε το προκλητικό ερώτημα: «Μήπως είναι της μόδας η επίλυση των διαφορών με όπλα;».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This