Οι… λεονταρισμοί Μητσοτάκη στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

«Κάθε προσπάθεια παραβίασης της εθνικής μας κυριαρχίας θα τιμωρηθεί σκληρά»

Must Read

Ευκαιρία για επίδειξη… σιδηράς πυγμής, βρήκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο 27ο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που πραγματοποιείται στο Ρότερνταμ, και συγκεκριμένα στη συζήτηση με θέμα «United in Solidarity: Defending Western Democracy».

Αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «κάθε προσπάθεια παραβίασης της εθνικής μας κυριαρχίας θα τιμωρηθεί σκληρά» και ας χορεύει η ελληνική κυβέρνηση στο ντέφι που της χτυπάνε οι σύμμαχοι, που κανακεύουν διαρκώς την Τουρκία.

Τόνισε ότι η χώρα μας δεν θα ανεχθεί «καμία νέα εκδοχή ιστορικού αναθεωρητισμού, που βασίζεται στις φαντασίες χαμένων αυτοκρατοριών», ουσιαστικά αναφερόμενος στις δηλώσεις Ερντογάν για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Και σημείωσε: «Κάθε προσπάθεια παραβίασης της κυριαρχίας θα τιμωρηθεί με πολύ σοβαρό τρόπο».

Και έστειλε μήνυμα ότι θα δοθεί «συντριπτική απάντηση σε όποιον νομίσει ότι τα σύνορα επαναχαράσσονται με την ισχύ». Αναφορά φυσικά έκανε και στον πόλεμο στην Ουκρανία λέγοντας:

«Θυμάμαι όταν είχαμε τα νέα ότι η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία. Η αλήθεια είναι ότι, παρότι είχαμε πρόσβαση στις πληροφορίες, δεν πιστεύαμε ότι θα γίνει. Δεν χρειάστηκε πολύ να καταλάβουμε τι σημαίνει ένας πόλεμος στην ήπειρό μας. Είναι ένας νέος κόσμος. Η Ελλάδα, παρότι είναι μια χώρα σχετικά κοντά στους Ρώσους, λόγω ορθόδοξης παράδοσης, ήταν σαφές ότι έπρεπε να κάνει τη σωστή επιλογή και να στηρίξει την Ουκρανία με όποιον τρόπο γίνεται», τόνισε ο πρωθυπουργός στην έναρξη της ομιλίας του. Και συνέχισε: «Στείλαμε πολεμικό υλικό. Στείλαμε μήνυμα σε όποιον νομίσει ότι τα σύνορα μπορούν να ξαναγραφτούν με την ισχύ, ότι θα υπάρξει μια σαρωτική απάντηση».

Δεν παρέλειψε βέβαια να στηρίξει ακόμη μια φορά το ΝΑΤΟ και ας είναι εξόφθαλμα τουρκόφιλος ο Στόλτενμπεργκ: «Το τελευταίο στοιχείο που χρειαζόμαστε σήμερα είναι μια ακόμη πηγή αστάθειας στη ΝΑ πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Ίσως κάποιοι στη Ρωσία να είναι χαρούμενοι αν αυτό συμβεί, αλλά θα διασφαλίσουμε ότι δεν θα το επιτρέψουμε και ταυτόχρονα θα στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν θα θέσουμε εν αμφιβόλω τα κυριαρχικά δικαιώματα. Γι’ αυτό και πριν την ουκρανική κρίση εμείς θέλαμε να ενδυναμώσουμε τις Ενοπλες Δυνάμεις, για να διασφαλίσουμε ότι έχουμε μια αποτρεπτική ισχύ. Είμαστε μια δύναμη ειρήνης, είμαστε μια αμυντική δύναμη, αλλά θέλουμε να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι οποιαδήποτε υπόνοια απειλής της κυριαρχίας μας θα τιμωρείται με αυστηρό τρόπο».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This