Βουλή: Βροχή από νομοσχέδια και το βλέμμα στις πρόωρες κάλπες

«Πέφτει» νερό στον μύλο των σεναρίων περί φθινοπωρινών εκλογών - Ποικίλα σχόλια σε διαδρόμους και πηγαδάκια

Must Read

«Βομβαρδισμός» νομοσχεδίων τις επόμενες εβδομάδες στη Βουλή, με τους υπουργούς να έχουν σαφώς το βλέμμα στην κάλπη. Η κυβέρνηση επιθυμεί διακαώς να ξεμπερδεύει με όλες τις εκκρεμότητες και να κλείσει λογής λογής λογαριασμούς, φέρνοντας προς ψήφιση σειρά νομοσχεδίων από διαφορετικά υπουργεία.

Οι πρωτοβουλίες αυτές -τουλάχιστον με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά προσώρας- δεν έχουν κατ’ ανάγκη προεκλογική σκοπιμότητα. Κυρίως αφορούν ρυθμίσεις οι οποίες έχουν προαναγγελθεί εδώ και μήνες, αλλά ουδέποτε έφτασαν στη Βουλή, λόγω και των πολλαπλών κρίσεων. Σε κάθε περίπτωση, ο αγώνας δρόμου στον οποίο θα επιδοθεί τις επόμενες εβδομάδες η κυβέρνηση προκειμένου να κατατεθούν και να ψηφιστούν όλα αυτά τα νομοθετήματα έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια στους διαδρόμους και στα πηγαδάκια, καθώς -αν μη τι άλλο- ρίχνει νερό στον μύλο των σεναρίων περί φθινοπωρινών καλπών.

Πρώτος πρώτος καταθέτει νομοσχέδιο ο Κώστας Σκρέκας. Ο λόγος για το σχέδιο νόμου για την αδειοδότηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, το οποίο φιλοδοξεί, κατά τις εξαγγελίες της ηγεσίας του υπουργείου Ενέργειας, να μειώσει τη γραφειοκρατία. Ο Κώστας Σκρέκας θα καταθέσει και το λεγόμενο… ερανιστικό νομοσχέδιο, με πλήθος άσχετων μεταξύ τους διατάξεων που θα σχετίζονται -και- με την ενεργειακή κρίση.

Ακολουθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, το οποίο έχει επιμεληθεί η Μίνα Γκάγκα, για τη δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας και την ιατρική εκπαίδευση. Ερχεται ως συνέχεια του νομοσχεδίου Πλεύρη για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και τον λεγόμενο προσωπικό ιατρό, το οποίο δεν στηρίχθηκε από την αντιπολίτευση.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η οικονομία, καθώς αναμένονται τα νομοσχέδια του Χρήστου Σταϊκούρα για την εταιρική διακυβέρνηση των ανώνυμων εταιριών του Δημοσίου, καθώς και εκείνο για το Κεντρικό Μητρώο Πιστώσεων. Οι εργαζόμενοι αναμένουν επίσης το νομοσχέδιο Σταϊκούρα – Γεωργιάδη για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας, με την κυβέρνηση να υποστηρίζει πως το σχέδιο για την εξυγίανσή τους ακολουθεί ακριβώς τα βήματα του σχεδίου που είχε εκπονηθεί για την εξυγίανση των Ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου.

Στο… βάθος διαφαίνεται και ο νόμος-πλαίσιο για τα πανεπιστήμια, της Νίκης Κεραμέως. Το νομοσχέδιο, που ανάμεσα σε πολλά άλλα περιλαμβάνει και την εισαγωγή του ενιαίου ψηφοδελτίου στις φοιτητικές εκλογές, έχει ήδη ξεσηκώσει την αντιπολίτευση, με τις σχετικές συνεδριάσεις στη Βουλή να αναμένονται… καυτές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This