Αλβανική πρόκληση: «Εβδομάδα των Τσάμηδων» με αναφορές σε «προσάρτηση» και «γενοκτονία» από την Ελλάδα!

Κρεσέντο αλυτρωτισμού - «Η 27η Ιουνίου έχει ανακηρυχθεί ως ημέρα γενοκτονίας των Αλβανών Τσάμηδων από την Ελλάδα»!

Must Read

Στην Αλβανία ξεκίνησε η επονομαζόμενη «Εβδομάδα των Τσάμηδων» (αφιερωμένη λένε στους Αλβανούς που… εκδιώχθηκαν από τα εδάφη τους) με το κοινοβούλιο της χώρας να υποδέχεται μέλη της κοινότητας και οι συζητήσεις για «προσάρτηση της Τσαμουριάς» και «επακόλουθη γενοκτονία των Αλβανών Τσάμηδων» να… πάνε και να έρχονται.

Όπως γράφει η αλβανική ιστοσελίδα exit.al οι Τσάμηδες «απομακρύνθηκαν βίαια από την Ελλάδα μεταξύ 1913 και μέχρι τις 27 Ιουνίου 1944. Η Αλβανία αναφέρει ότι μέχρι και 30.000 Αλβανοί Τσάμηδες απομακρύνθηκαν βίαια από την Ελλάδα, εκατοντάδες σφαγιάστηκαν και περίπου 2400 πέθαναν λόγω έλλειψης τροφίμων και άλλες κακουχίες στο δρόμο τους προς την Αλβανία. Η 27η Ιουνίου έχει ανακηρυχθεί ως ημέρα γενοκτονίας των Αλβανών Τσάμηδων από την Ελλάδα»!

https://twitter.com/IdriziShpetim/status/1537924160545955840

Ο επικεφαλής του PDIU που εστιάζει στα δικαιώματα των Τσάμηδων, Shpetim Idrizi, είπε ότι «είναι καιρός να ακούσουμε πολλές ιστορίες από αυτόπτες μάρτυρες και να μην ξεχάσουμε τη γενοκτονία που διέπραξε η Ελλάδα»!

Το αλβανικό ΜΜΕ σημειώνει και τα όσα είχε πει ο Νίκος Δένδιας στην ομολόγό του Όλτα Τζάσκα στη συνάντησή τους τον προηγούμενο μήνα, ότι δεν υφίσταται θέμα Τσάμηδων και πως oποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας και συζήτησης ανύπαρκτων ζητημάτων θα μπορούσε να εγείρει ζητήματα που σχετίζονται με την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ, προειδοποιώντας εμμέσως με ελληνικό βέτο.

Ο Idrizi σχολίασε αυτή τη δήλωση Δένδια, χαρακτηρίζοντάς την «αλαζονική γλώσσα που πρέπει να μας ανησυχεί» και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα «πρέπει να επιδιώξει μια φιλική σχέση με την Αλβανία. Ποιο μέρος του θέματος των Τσάμηδων δεν υπάρχει, η κοινότητα δεν υπάρχει; Δεν υπάρχει γενοκτονία; Δεν υπάρχει θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων;»

Γράφει ακόμα το exit.al: «Χιλιάδες Αλβανοί Τσάμηδες εκδιώχθηκαν από περιοχές της Δυτικής Ηπείρου στη σύγχρονη Ελλάδα, προς την Αλβανία μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Στην περιοχή υπήρχαν εντάσεις μεταξύ των Μουσουλμάνων Τσάμηδων και των Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών. Κατά τη διάρκεια των ετών που ακολούθησαν τους Βαλκανικούς Πολέμους, η Ελλάδα αρνήθηκε να δεχτεί τους Ταάμηδες και υιοθέτησε πολιτικές για να τους εκδιώξει, αναφέροντας ως λόγο τη συνεργασία με τις δυνάμεις του Άξονα … Οι Αλβανοί Τσάμηδες απαιτούν αποκατάσταση της περιουσίας και της ιθαγένειας, εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα, διεθνή αναγνώριση του ζητήματος και δικαίωμα επιστροφής στα αυτόχθονα εδάφη τους. Αλλά για τους περισσότερους, η ιθαγένεια παραμένει το πρωταρχικό ζήτημα».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This