19/8/2022

Πρώτα τα «ψέλνουν» στον Ακάρ και μετά βγάζουν φωτογραφίες με τα Bayraktar;

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Έχουν αφέλεια, θεωρούν ότι δεν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει και σε επίπεδο συμβολισμών και σε επίπεδο ουσίας ή κάτι άλλο συμβαίνει;

Καλά είναι σοβαροί οι Έλληνες βουλευτές και μάλιστα σε διακομματική εκπροσώπηση, που μετείχαν στην υποεπιτροπή της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ για την Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή στην Κωνσταντινούπολη;

Έχουν αφέλεια, θεωρούν ότι δεν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει και σε επίπεδο συμβολισμών και σε επίπεδο ουσίας;

Υπήρχε λόγος να αμαυρώσουν τη συλλογική του επιτυχία με την αντιπαράθεση με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, πρώην αρχηγό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, Χουλούσι Ακάρ, βγάζοντας χαμογελαστοί φωτογραφία μπροστά στα μη επανδρωμένα αεροχήματα του προεδρικού γαμπρού, τα οποία απειλούν να μας στείλουν… κάποια νύχτα; Τον νέο οικονομικό τρόπο παραβάσεων με τον οποίο συντηρούν και προωθούν τον επεκτατισμό τους κατά της Ελλάδας;

Στις 14 Ιουνίου, σύσσωμα τα ελληνικά ΜΜΕ, περιέγραφαν το πρωτοφανές επεισόδιο μεταξύ των 4 Ελλήνων βουλευτών (Σπήλιος Λιβανός και Μανούσος Βολουδάκης από ΝΔ, Θεοδώρα Τζάκρη από ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Λοβέρδος από ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής) και του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Όλοι επαινέσαμε την ενιαία εθνικά στάση των βουλευτών μας, που υποχρέωσε μάλιστα τον Ακάρ να αποχωρήσει εκνευρισμένος από την συνάντηση, όταν οι δύο πλευρές συναντήθηκαν κατά την κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ (NATO PA) και της Ειδικής Ομάδας Μεσογείου και Μέσης Ανατολής, στην Κωνσταντινούπολη, όπου ο Ακάρ μοιράστηκε τις προσεγγίσεις της Τουρκίας σε θέματα άμυνας και ασφάλειας.

Η ένταση προέκυψε αφού ο Τούρκος υπουργός έθεσε θέμα χωρικών υδάτων και αποστατιωτικοποίησης των νησιών. Παράλληλα, κατηγόρησε την Ελλάδα για υποστήριξη της τρομοκρατίας.

Οι Έλληνες βουλευτές (Τζάκρη, Λιβανός, Λοβέρδος και Βολουδάκης) πήραν τον λόγο και είπαν ότι δεν υφίσταται κάτι τέτοιο καθώς η Ελλάδα πολεμά την τρομοκρατία. Επίσης, τόνισαν ότι δε γίνεται να ισχυρίζεται πως η Τουρκία σέβεται κυριαρχικά δικαιώματα από τη στιγμή που έχει γίνει η εισβολή στην Κύπρο. Αναφερόμενοι στην τωρινή πολιτική της Τουρκίας είπαν ότι «αμφισβητείτε την κυριαρχία πολλών νησιών».

Ο Ακάρ ξαναπήρε τον λόγο για να απαντήσει εκνευρισμένος στους Έλληνες βουλευτές οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι δεν μπορεί να υπάρχει νατοϊκή συμμαχία όταν η Ελλάδα απειλείται πως αν επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, όπως προβλέπει το δίκαιο της θάλασσας, τότε αυτό είναι αιτία πολέμου (casus belli).

Η κόντρα αυτή συνεχίστηκε για περίπου 13 λεπτά μέχρι την αποχώρηση του Χουλουσί Ακάρ από την αίθουσα. Ένταση μάλιστα υπήρξε και με τον υπουργό Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ στον οποίο απάντησαν ο κύριος Λοβέρδος και η κυρία Τζάκρη, αποστομωτικά, όταν αυτός υποστήριξε τα περί «αμφισβητούμενου μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας θέμα των νησιών».

Δημοφιλείς ειδήσεις  «Ο Μητσοτάκης φοβάται ότι μπορεί να πάει και φυλακή» - «Σφυροκόπημα» από τον πρώην σύμβουλο του Καραμανλή

Οι βουλευτές μας σε μια εντυπωσιακή εθνική ενιαία στάση, έκαναν καθαρό εις επήκοον όχι μόνο της Τουρκικής αντιπροσωπείας, αλλά διεθνώς πως είναι «απαράδεκτο οι συνομιλίες να λαμβάνουν χώρα υπό τις απειλές και τις παραβιάσεις από την Τουρκία της εδαφικής μας ακεραιότητας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Φωτογραφίες που θα έπρεπε να αποφευχθούν 

Όμως μία μέρα μετά στις 15 Ιουνίου, στον επίσημο λογαριασμό στο twitter της Τουρκικής εταιρείας αμυντικής τεχνολογίας Baykar του Ομίλου Makina, των μη επανδρωμένων αεροχημάτων, συμφερόντων της οικογένειας Bayrakatar, όπου ο ένας γόνος του ομίλου έχει παντρευτεί μία από τις κόρες του Ερντογάν και ο άλλος είναι βασικός μέτοχος της τουρκικής εφημερίδας Σαμπάχ, εμφανίζονται οι Έλληνες βουλευτές, μαζί με άλλα μέλη της Νατοϊκής αντιπροσωπείας, αλλά και της ειδικής ομάδας Μεσογείου – Μέσης Ανατολής, να μετέχουν σε ενημερωτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της τουρκικής εταιρείας αμυντικής τεχνολογίας, εκεί παρακολούθησαν τεχνικό σεμινάριο – παρουσίαση για τα μη επανδρωμένα, στο οποίο την παρουσίαση κάνει προσωπικά ο γαμπρός του Ερντογάν, Selcuk Bayraktar και στη συνέχεια να ξεναγούνται αλλά και να φωτογραφίζονται, με φόντο την οικογένεια τα μη επανδρωμένων αεροχημάτων της εταιρείας.

Ανάμεσα τους το πρωτότυπο τουρκικό μη επανδρωμένο νέας γενιάς, UAV Kizilelma (σημαίνει «κόκκινο μήλο» που αποτελεί το όραμα του Παντουρκισμού και συμβολίζει την επανένωση των Τούρκων από τον Καύκασο, τα Βαλκάνια, την Κεντρική Ασία, έως την Μέση Ανατολή), αλλά και γενικά όλη η την γκάμα μη επανδρωμένων, ανάμεσα τους τα «περίφημα» όπως τα διαφημίζουν φυσικά, Bayraktar TB2.

Εν ολίγοις τα μη επανδρωμένα αεροχήματα που πραγματοποιούν καθημερινά δεκάδες παραβιάσεις του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου, ακόμη και υπερπτήσεις ελληνικών νήσων τους τελευταίους μήνες. Μάλιστα, στις 16 Ιουνίου στο πλαίσιο της επικοινωνιακής προβολής των δυνατοτήτων της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, το θέμα δημοσιεύεται στο τουρκικό Τύπο, όπως φαίνεται χαρακτηριστικά στη Yeni Safak ή στην μεγαλύτερη ιστοσελίδα της γείτονος, την Haber Turk.

Μπορούμε να αντιληφθούμε ως ένα βαθμό, ότι οι Έλληνες βουλευτές (Βολουδάκης- Τζάκρη- Λοβέρδος), αφού προσκλήθηκαν, πήγαν να δουν από κοντά τα bayraktar στις εγκαταστάσεις που κατασκευάζονται, προφανώς θέλοντας να έχουν από πρώτο χέρι άποψη, για το τι είναι αυτά τα μη επανδρωμένα που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο μας αλλά και την κυριαρχία μας με υπερπτήσεις, πάνω από τα νησιά μας. Ως ένα σημείο εξηγήσιμο λοιπόν, αν και για πληροφορίες υπάρχουν και άλλοι τρόποι.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Σε πανικό η κυβέρνηση: Τώρα βάζει και το σχέδιο «φτηνή στέγη για νέους» στο «καλάθι» της ΔΕΘ!

Άλλωστε μετείχαν σε μία συνολική αντιπροσωπεία στην εν λόγω επίσκεψη κι ούτε έχουμε εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ των δύο χωρών, έχουμε όμως, ευθείες πολεμικές απειλές από την πλευρά του Ερντογάν.

Όμως από του σημείου αυτού, μέχρι να απαθανατίζονται φωτογραφικά, είτε σε τεχνικό σεμινάριο ενημέρωσης για τις δυνατότητες των μη επανδρωμένων σε ρόλο «μαθητή σε θρανίο», με «δάσκαλο» στον προτζέκτορα παρουσίασης στη σχετική φωτογραφία, τον γαμπρό του Ερντογάν, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, είτε ακόμη και μαζί του στο υπόστεγο με φόντο το πρωτότυπο τουρκικό UAV Kizilelma νέας γενιάς κι όχι μόνο, ποιο μήνυμα περνάνε;

O γαμπρός του Ερντογάν στο υπόστεγο, είναι ο κύριος που κρατάει όπως βλέπετε την φωτογραφία, δίπλα στη κυρία με την μαντήλα, από την αριστερή πλευρά, την μακέτα αεροσκάφους (Δικινητήριο UAV Akinnci, το οποίο είναι στη φάση της πρώτης του εμφάνισης στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και μετείχε στην άσκηση EFES 22, που είχε ως σχέδιο την απόβαση και κατάληψη σε νησί), ενώ ο άλλος κύριος που κρατάει από τα δεξιά όπως βλέπεται την μακέτα είναι ο βουλευτής του AKP του κόμματος Ερντογάν Οσμάν Μπακ, στη «οικογενειακή φωτογραφία» και με τους Έλληνες βουλευτές, όπως επίσης μιλάμε για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο υπόστεγο, σαν κι αυτά με τα οποία ο πεθερός του και Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερν, μας απειλεί μεταξύ άλλων ότι θα μας στοχεύσει στα νησιά μας και όπου αλλού αν δεν συμμορφωθούμε με τις απαιτήσεις του. Ή απλά ότι θα έρθουν ξαφνικά κάποιο βράδυ…

Οι φωτογραφίες αυτές λοιπόν, σε μια περίοδο όπου οι απειλές της Τουρκίας και καθημερινές είναι και αναβαθμισμένες ποιοτικά και ποσοτικά, οι Έλληνες βουλευτές που ποζάρουν και με αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ειδικά αυτή την περίοδο και μάλιστα όταν μια μέρα πριν, οι ίδιοι έχουν δώσει «μάθημα» στον Ακάρ για τις παραβιάσεις και τις υπερπτήσεις τι νόημα έχουν και τι εξυπηρετούν;

Δημοφιλείς ειδήσεις  Διεθνής διασυρμός της χώρας από το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων της κυβέρνησης

Δεν αντιλαμβάνονται όλοι τους και μάλιστα διακομματικά όπως ποζάρουν, πως εκτός από επικοινωνιακή προώθηση της τουρκικής εταιρείας αμυντικής τεχνολογίας, που ήδη στους λογαριασμούς της στα social media το κάνει, για εμάς στην Ελλάδα αποκτά σε συμβολισμό και όχι μόνο κι άλλη σημασία στα όρια μεγάλης «γκάφας» με προεκτάσεις στα εθνικά μας θέματα;

Αισθανθήκαμε την ανάγκη να αναδείξουμε το θέμα καταγράφοντας τη σκέψη που θα γεννηθεί ακαριαία στη σκέψη του μέσου Έλληνα και προφανώς θα αγνοηθεί επιδεικτικά και θα δικαιολογηθεί στα τηλεοπτικά πάνελ. Η Τουρκία διεξάγει εναντίον της Ελλάδας και ψυχολογικές επιχειρήσεις, αφού βασικός της στόχος είναι και κερδίσει τον πόλεμο χωρίς να ρίξει ντουφεκιά.

Η προβολή εικόνας υπερδύναμης, στόχο έχει να υποσκάψει το ηθικό της ελληνικής κοινωνίας και τη βούλησή της να αντισταθεί. Κάτι σαν τη «στρατηγική του ώριμου φρούτου» που λένε στις πολιτικές συζητήσεις οι πολιτικοί μας. Μήπως αυτό τον σκοπό υπηρέτησαν άθελά τους οι βουλευτές μας, ενδυναμώνοντας ακούσια και την προπαγάνδιση της θεωρίας «της αναντικατάστατης Τουρκίας» για το ΝΑΤΟ; Η οποία Τουρκία ζητά σταθερά – διαχρονικά ανταλλάγματα σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και της ίδιας της ελληνικής κυριαρχίας για να μην μπλοκάρει τις πολιτικές της Συμμαχίας. Όπως αυτή της διεύρυνσής της με τη Σουηδία και τη Φινλανδία.

Επ’ αυτού, οφείλουν όλοι τους να δώσουν μια εξήγηση και να παραδεχτούν πως αν «παγιδεύτηκαν» για την όλη επίσκεψη, ήταν λάθος τους που δεν αρνήθηκαν να γίνουν μέρος μιας φωτογραφικής πόζας με πολύ ευρύτερους προπαγανδιστικούς για την Τουρκία σκοπούς. Θα μας πουν άραγε ότι… ξεσηκώνουν ιδέες, αλλά και δια της επίσκεψης συνειδητοποίησαν όσα δεν έκαναν κατά τη θητεία τους όλοι οι πολιτικοί μας διαχρονικά για να δημιουργήσει και η Ελλάδα αμυντική βιομηχανία;

* πηγή: www.neakriti.gr – Γιώργος Σαχίνης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Nέα εγκύκλιος για τους δασωμένους αγρούς

Το Δημόσιο δεν θα έχει καμία διεκδίκηση, εκτός αν υπάρχουν τίτλοι

Σε πανικό η κυβέρνηση: Τώρα βάζει και το σχέδιο «φτηνή στέγη για νέους» στο «καλάθι»...

Το σχέδιο της κυβέρνησης για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και επιστροφή των κατοίκων στο κέντρο

Η κυβέρνηση κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι διαστρεβλώνει την απάντηση της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι διαστρέβλωσε το περιεχόμενο της απάντησης της Προέδρου του...

Διεθνής διασυρμός της χώρας από το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων της κυβέρνησης

Εκτενές αφιέρωμα και από το BBC - «Αυξάνεται η πίεση στην ελληνική κυβέρνηση από τις κατηγορίες περί παρακολουθήσεων με spyware»

Πολιτικός «πυρετός» για το σκάνδαλο με τις παρακολουθήσεις

«Στριμώχνουν» τον Μητσοτάκη τα κόμματα της αντιπολίτευσης - «Δεν θα ξεφύγει από τις ευθύνες του»

«Ο Μητσοτάκης φοβάται ότι μπορεί να πάει και φυλακή» – «Σφυροκόπημα» από τον πρώην...

Κεραυνούς εξαπέλυσε κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη ο σύμβουλος στρατηγικής του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή...

Ηχηρό μήνυμα στο Μαξίμου στέλνει η Όλγα Κεφαλογιάννη – Τελειώνει τις φήμες περί αντικατάστασή της

Ξεκαθαρίζει ότι θα είναι μέλος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ενόψει της συζήτησης για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων

«Χαστούκι» από την Προέδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών

«Tέτοιες παραβιάσεις των αρχών και αξιών που αποτελούν τη βάση του δημοκρατικού μας συστήματος και δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές»

Ο Γιάννης Βρούτσης πετάει το σακί με τις πατάτες στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Γιάννης Βρούτσης είναι ο υπουργός που εκδιώχθηκε από το υπουργείο επειδή δεν έκανε...

Διαφυγή από το σκάνδαλο των «κοριών» μέσω… Κατάρ!

Την πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, πρόκειται να επισκεφτεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τη Δευτέρα...

Στην Κύπρο ο… μίτος των υποκλοπών από την ΕΥΠ

Τα στοιχεία που επικαλέστηκε η «δημοκρατία» τις προηγούμενες ημέρες δεν άφηναν καμιά αμφιβολία ότι...

Μάξιμος Χαρακόπουλος: «Η υπόθεση της Αγίας Σοφίας είναι ανοικτή»

Το ότι η υπόθεση της Αγίας Σοφίας «είναι ανοικτή», υπογράμμισε ο βουλευτής της Ν.Δ....

Οι Τούρκοι έφτασαν τώρα να αμφισβητούν μέχρι την… Κάλυμνο και τη Λέρο!

Αδυνατούν να συγκρατήσουν το παραλήρημά τους οι γείτονες, που από τη μια οι τουρκικές...

«Κόλαφος» το ρεπορτάζ του Politico για την Ελλάδα: «H επιτήρηση φεύγει, η λιτότητα μένει...

Ξεμπροστιάζει για άλλη μια φορά την κυβέρνηση Μητσοτάκη το Politico, το οποίο έκανε πρώτο...

Νέο σφυροκόπημα Κύρτσου: «Η κυβέρνηση διασύρει διεθνώς τη χώρα»

Με νέα ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, καταγγέλλει...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αιφνίδιος θάνατος στην Πάτρα: Συγκλονίζουν οι τελευταίες ώρες του 69χρονου

«Το βράδυ ήμασταν όλοι μαζί σε οικογενειακό τραπέζι. Ο πατέρας μου δεν είχε κάποιο ιατρικό ιστορικό με την καρδιά του» λέει η κόρη του

«Πέθαναν» τον Γιώργο Μάγκα – Ο Μπιμπίλας ζήτησε συγγνώμη

Ο βασιλιάς του κλαρίνου ζει και βασιλεύει! Ο Σπύρος...

Νεκρή 43χρονη αστυνομικός μέσα σε δωμάτιο ξενοδοχείου στη Θεσπρωτία

Νεκρή εντοπίστηκε μέσα στο δωμάτιο ξενοδοχείου στη Θεσπρωτία, μια...

Πώς η πιο έξυπνη ιδέα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 κατέληξε σε φιάσκο

Θα μπορούσε να είναι ερώτηση – παγίδα σε κάποιο...

Έξι χρόνια σχεδίασης – βελτίωσης – ανάπτυξης και κατασκευής του radar «ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ» της ΕΑΒ

Από τον Μπάμπη Παπασπύρου*Στη φωτογραφία απεικονίζεται η εξέλιξη...

Πρόκληση! Οι νόμοι ισχύουν μόνο για Έλληνες

Εικόνα πλήρους διάλυσης της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και όλων των...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ